Objectius:
Promoure l’ús de les llengües (anglès, alemany, italià, portuguès, francès, xinés, espanyol, valencià, llatí i/o grec) de forma creativa entre els estudiants de 2n cicle d’ESO i Batxillerat.
Participants:
Estudiants de 2n cicle d'ESO i Batxillerat.
Data i lloc de realització:
Ateses les circumstàncies sanitàries actuals, els concursos es realitzaràn de forma no presencial. El responsable designat per cada centre enviarà les propostes traulallengua@uv.es.
Indicacions per al centre:
Inscripció: La data límit per a l’enviament de propostes és el dimecres 13 d’abril de 2022. Per tal de confirmar la participació, els professors responsables dels estudiants participants deuran emplenar la fitxa d’inscripció (punxa sobre l'enllaç) i el document "Autoritzacións legals". Enviar el documents per correu electrònic a traulallengua@uv.es
Lliurament de premis:
Els centres rebran informació detallada sobre l’acte i la data de lliurament dels premis quan es confirmen els resultats de les distintes modalitats. La data aproximada és: última setmana maig o primera de juny de 2022.
Característiques específiques de cada modalitat:
TRAU LA LLENGUA: Concurs de còmic
Bases Consurs de Còmic [PDF]
- L’estudiantat triarà un tema concret per al còmic que s’adrece a algun(s) dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (enllaç web).
- Cada centre pot presentar un màxim de cinc participants/còmics.
- El còmic ha de ser escrit en anglès, alemany, italià, francés, portugués, xinés, espanyol, valencià, llatí i/o grec.
- El nombre de vinyetes és lliure i s’han de presentar en format A4 amb una extensió màxima de 2 fulls (document PDF).
TRAU LA LLENGUA: Concurs de microrelats
Bases Concurs de Microrelats [PDF]
- Redacció d’un micro-relat de 250 paraules, com a màxim.
- L’estudiantat triarà un tema concret per al micro-relat que s’adrece a algun(s) dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (enllaç web).
- Cada centre pot presentar un màxim de cinc participants/micro-relats.
- Les llengües del concurs són l’anglès, l’alemany, l’italià, el francés, el portugués, el xinés, el espanyol, el valencià, el llatí i/o grec.
TRAU LA LLENGUA: Concurs de micropoemes
Bases Concurs de Micropoemes [PDF]
- Redacció d’un poema de rima lliure de 125 paraules, com a màxim.
- L’estudiantat triarà un tema concret per al micropoema que s’adrece a algun(s) dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (enllaç web).
- Cada centre pot presentar un màxim de cinc participants/micropoemes.
- Les llengües del concurs són l’anglès, l’alemany, l’italià, el francès, el portuguès, el xinés, el espanyol, el valencià i el llatí i/o grec.
TRAU LA LLENGUA: Concurs de relat digital
Bases Concurs de Relat digital [PDF]
- En aquesta modalitat del concurs, l’estudiantat (en equips d’un màxim de 4 persones) elaboraran un relat digital de durada màxima de tres minuts.
- Es pot fer servir qualsevol programa informàtic, com ara PowerPoint, Keynote (Mac), Photo Story 3, Windows Movie Maker, iMovie (Mac), etc.
- Per a millorar la qualitat de l’àudio es recomana utilitzar el programa Audacity i gravar la veu amb un micròfon. L’ús de la veu és obligatori.
- EL grup triarà un tema concret per al relat digital que s’adrece a algun dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (enllaç web).
- Cada centre pot presentar un màxim de cinc relats digitals.
- Les llengües del concurs són l’anglès, l’alemany, l’italià, el francés, el portuguès, el xinés, l’espanyol, el valencià, el llatí i/o grec.
- El jurat del concurs valorarà l’equilibri existent entre tècnica i contingut, a més de l’originalitat i la competència en l’ús de les llengües.
- Al final de cada treball han de figurar els títols de crèdit (copyright de les fonts utilitzades: música, imatges, etc.).
Comité Organitzador:
- Amparo Ricós Vidal. Àrea de Filologia Espanyola. Dept. Filologia Espanyola. Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.
- María Alcantud Díaz. Directora de la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible de la Universitat de València. Àrea de Didàctica de la Llengua i la Literatura. Facultat de Magisteri.
- Dolors Palau Sampio. Àrea de Periodisme. Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació. Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.
- Sergio Maruenda Bataller. Àrea Filologia Anglesa. Dept. Filologia Anglesa i Alemanya. Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.
- Begoña Pozo Sánchez. Àrea Filologia Italiana. Dept. Filologia Francesa i Italiana. Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.
- María Rosa Álvarez Sellers. Àrea Filologia Portuguesa. Dept. Filologia Espanyola. Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.
- Maricel Esteban Fonollosa. Àrea Filologia Alemanya. Dept. Filologia Anglesa i Alemanya. Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.
- Natalia Campos Martín. Àrea de Filologia Francesa. Departament de Filologia Francesa i Italiana.
- María Elena Jiménez Domingo. Àrea de Filologia Francesa. Departament de Filologia Francesa i Italiana.
- Ana Sevilla Pavón. Àrea de Filologia Anglesa. Departament de Filologia Anglesa i Alemanya.
- Concepción Ferragut Domínguez. Àrea de Filologia Clàssica. Departament de Filologia Clàssica.
- Maria Saiz Raimundo. Àrea de Literatura Catalana. Departament de Filologia Catalana.
- Àngel Cano. Àrea de Literatura Catalana. Departament de Filologia Catalana.
Informació i contacte: