Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Dret Logo del portal

Alba Soriano i Andrea García, guardonades amb l'accèssit i el primer premi dels Premis d'Investigació Tomás y Valiente

  • 12 de març de 2021
Image de la noticia

Aquest matí s'ha celebrat al Saló de Graus de la Facultat de Dret l'acte d'entrega dels Premis d'Investigació Tomás y Valiente de la Facultat de Dret, que ha estat retransmés a més per videoconferència i que ha servit també com a homenatge al professor Francisco Tomás y Valiente en el 25 aniversari del seu assassinat a mans de la banda terrorista ETA.

L'acte ha estat presidit pel degà de la Facultat de Dret, qui ha insistit en que els tres professors de la Universitat de València assassinats pels terroristes, Broseta, Lluch i Tomás y Valiente, sempre romandran amb nosaltres, com demostra que els tres espais principals del nostre Campus porten els seus noms. També ha recordat la figura de Francisco Tomás y Valiente com un home moderat, un acadèmic brillant i un jurista excepcional, com demostra el seu treball al Tribunal Constitucional. Ha finalitzat dient que la pèrdua de Tomás y Valiente va ser una tragèdia per a tots, i  que per a la Història del Dret, la seua figura suposava una oportunitat per refundar la disciplina a Espanya.

També la Vicedegana d'Investigació, qui ha assenyalat la gran qualitat dels treballs presentats, s'ha volgut sumar al record del professor: "Quan mataren al professor Tomás y Valiente, jo era estudiant de doctorat a Madrid i recorde com les reaccions de protesta pel seu assassinat col·lapsaren el centre de la ciutat. Aquell dia, la història d'aquest país va canviar. Aquell dia, aquest país va dir prou".

L'entrega dels premis ha comptat amb la presència de Carmen Tomás y Valiente Lanuza, filla del professor Tomás y Valiente qui ha assegurat al seu discurs que no se li ocorre millor manera de recordar-lo que amb un premi d'Investigació, a la ciutat que el va veure néixer i a la Facultat que va veure néixer el seu amor pel Dret. Posteriorment, la professora Tomás y Valiente, ha procedit a la lectura del veredicte del jurat, que ha atorgat el primer premi a Andrea María García Ortiz, investigadora del Departament de Dret Penal, pel treball "Los transtornos mentales en el medio penitenciario". L'accéssit ha sigut per a Alba Soriano Arnanz, pel seu treball "Decisiones automatizadas: problemas y soluciones jurídicas. Más allá de la protección de datos".

La Facultat vol agrair la predisposició de la professora Carmen Tomás y Valiente i la seua assistència a l'acte, així com felicitar les dues investigadores premiades.

Publiació al Tauler de la Universitat de la resolució del President del Tribunal

Imatges: