Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Dret Logo del portal

Vicenta Tasa pren possessió com a nova membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

  • 22 de juny de 2021
Acte

Dimecres passat, la professora Vicenta Tasa va prendre possessió com a nova membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, en l’acte en què culminava la renovació interna de la institució, que ara, al fi, té una composició paritària. Les set noves integrants reberen la insígnia de la institució, i ostentaran la condició d’acadèmiques per un període de quinze anys.

L’acte va ser presidit per Ximo Puig, president de la Generalitat, i tingué lloc al monestir de Sant Miquel dels Reis. Hi assistiren també els consellers d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, juntament amb la presidenta del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, la nostra companya Margarita Soler.

Ramon Ferrer, president de l’AVL, va rebre les acadèmiques amb elogis i amb gran satisfacció per consolidar una renovació que marcarà una nova època en la institució: “Formeu part d’una generació de dones d’una gran formació intel·lectual i acadèmica. En les vostres mans dipositem també la responsabilitat de pilotar el futur de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua”.

Vicenta Tasa Fuster, professora de Dret Constitucional en la nostra Facultat, és el primer membre del nostre claustre que s’integra en l’Acadèmia Valenciana de la Llengua amb la condició d’acadèmica. És doctora en Dret Constitucional per la Universitat de València. És experta en drets lingüístics i regulació constitucional. Ha fet recerca en diverses Universitats d’Europa, com ara Bologna, Trento o París, i és membre de diversos grups d’investigació nacionals i europeus sobre drets bàsics, llibertats públiques i igualtat. És codirectora de la Càtedra de Drets Lingüístics de la Universitat de València.

La seua tesi doctoral sobre drets lingüístics va obtenir el Premi Extraordinari de Doctorat de la Universitat de València i el Premi de Dret Manuel Duran i Bas de l’Institut d’Estudis Catalans el 2017. Té nombroses publicacions sobre reforma constitucional i política lingüística, entre altres matèries, com ara, la igualtat de gènere o la innovació docent. Des de 2015 és coordinadora de diversos projectes d’innovació docent finançats pel Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa de la Universitat de València. En l’actualitat és consultora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Cal destacar entre les seues darreres publicacions, les monografies, Desigualtat conflictiva o igualtat pacífica: drets lingüístics i ordenament constitucional a Suïssa i Espanya, Llengua i Estat, i La igualtat de les llengües en l’Administració: un problema per resoldre. En la seua condició de constitucionalista i experta en drets lingüístics, participa en diversos comitès d’experts i assessorament en matèria legal i de polítiques públiques.

Des de la Facultat li donem l’enhorabona i li desitgem una singladura profitosa i plena d’èxits.