Logo de la Universitat de València Logo del portal

 • Olimpiadas Economia

Objectius:

L'Olimpíada d'Economia és un concurs de caràcter acadèmic i educatiu, que té l’objectiu fonamental d’incentivar i estimular l'estudi de l'economia i l'empresa entre els estudiants de batxillerat. Així mateix, persegueix premiar l'esforç i l'excel•lència acadèmica, divulgar els estudis d'economia i empresa, i servir de punt de trobada entre l'ensenyament secundari i la universitària.

Participants:

Hi poden participar tots els alumnes dels centres d'ensenyament secundari de la Comunitat Valenciana que estiguen matriculats durant el curs 2018-2019 en l'assignatura d'Economia de l'Empresa de segon de batxillerat. La prova tindrà lloc simultàniament a les tres províncies de la Comunitat Valenciana. La participació en la prova és individual.

Inscripció

Els alumnes interessats a participar-hi han d'emplenar la fitxa d'inscripció que apareix en la pàgina web de les facultats organitzadores, segons la província en què es realitze la prova. Els alumnes s’hi han d'inscriure en la universitat de la província a què pertany el centre de secundària on cursen els estudis:

 • Inscripció fase Local Olimpíada d'Economia 2018-2019

Termini d'inscripció: Des de l'11 de març fins al 8 d'abril de 2019

Temari

Els blocs que es sotmetran a examen són els corresponents als continguts d'Economia de 1er de batxiller, i Economia de l'empresa de 2on de batxiller. Atès que en la data prevista per a la realització de la prova no s'hauran conclòs els continguts oficials d'Economia de l'empresa, la comissió organitzadora ha decidit que els blocs d'aquesta assignatura que es sotmetran a examen seran els sis primers del contingut que figura en el decret que estableix el currículum de batxillerat LOMCE (Decret 87/2015, de 5 de juny, del Consell, pel qual s'estableix el currículum i es desenvolupa l'ordenació general de l'Educació Secundària Obligatòria i del Batxillerat a la Comunitat Valenciana), és a dir, tots els blocs del programa excepte el relatiu a la funció financera de l'empresa.

Examen

L'examen serà anònim i consistirà en una prova de dues hores i mitja de durada sobre els continguts d'Economia de 1er de batxiller i els sis primers blocs dels continguts d'Economia de l'empresa de 2on de batxiller. La prova serà la mateixa a les tres províncies de la Comunitat Valenciana i tindrà lloc el 13 d'abril de 2019.
Hora: 10.00h
Aules: 101, 103, 104, 105, 106, 107 de l'Aulari Sud -Campus dels Tarongers de la Universitat de València-

Excepcionalment es podrà modificar el dia i/o l'hora de realització de la prova local, si les circumstàncies així ho aconsellen. Aquesta informació, si escau, es comunicarà oportunament als centres.

Els alumnes inscrits estan convocats per a les proves sense necessitat de comunicació posterior.

L'examen tindrà tres parts. La primera constarà de sis preguntes, tres dels continguts d'Economia i tres dels continguts d'Economia de l'empresa, entre les quals l'alumne triarà i contestarà a un màxim de tres. Aquestes preguntes seran de caràcter teòric sobre els conceptes bàsics i les seues relacions entre si, i cada pregunta puntuarà un màxim d'1,5 punts. La segona part de l'examen constarà de dos exercicis pràctics, un dels continguts d'Economia i l'altre dels continguts d'Economia de l'empresa, entre els quals l'alumne triarà i resoldrà només un d'ells, que puntuarà un màxim de 3 punts. En la tercera part de la prova els alumnes hauran de realitzar un comentari de text sobre algun tema (a determinar pels organitzadors) d'actualitat econòmica, que puntuarà un màxim de 2,5 punts.

Publicació de resultats Fase Local 2019

La fase local de l'Olimpíada d'Economia en la província de València està organitzada conjuntament per la Facultat d’Economia de la Universitat de València i per la Facultat d'ADE de la Universitat Politècnica de València. Els resultats es publicaran en les Webs d'ambdues universitats.

La Comissió Acadèmica Avaluadora determinarà els deu alumnes premiats en la Fase Local. Els sis primers classificats representaran a les dues universitats organitzadores en l'Olimpíada Espanyola d'Economia, el tràmit d'inscripció a la Fase Nacional serà realitzat per les facultats organitzadores.

Finalistes i premis de la fase local de la província de València 2018-19

La fase local de l'Olimpíada a la província de València estarà organitzada conjuntament per la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València.

La Comissió acadèmica avaluadora determinarà els deu alumnes guanyadors en la Fase Local. Els sis primers classificats representaran a les dues Universitats organitzadores en l'Olimpíada Espanyola d'Economia.

Els premis seran els següents:

 •  En el cas de la Universitat de València:
  Els o les estudiants que resulten guanyadors/as de l'Olimpíada rebran una ajuda per a l'estudi per valor de 1000 €. Aquesta ajuda es farà efectiva únicament en el cas que el/la estudiant guanyador/a se haja matriculat en el primer curs, en una titulació de grau en un centre propi de la Universitat de València.Les ajudes a l'estudi obtingudes són personals i intransferibles i es poden fer efectives en els dos cursos següents a l'obtenció. Si el/la estudiant ha sigut guanyador/a de les fases locals de una o més olimpíades, successivament o simultàniament, pot fer efectiva una única ajuda a l'estudi per a una única titulació de la Universitat de València.
 • En el cas de la Universitat Politècnica de València:
  La Universitat Politècnica de València eximirà del pagament dels preus públics per serveis acadèmics corresponents al curs 2017/2018 als estudiants guanyadors que es matriculen en qualsevol dels estudis oficials que s'imparteixen en aquesta universitat.
  En el cas que l'estudiant siga ja beneficiari d'aquesta exempció per qualsevol altre motiu, i formalitze la seua matrícula en la Universitat Politècnica de València, rebrà en el seu lloc la quantitat de 1.000 € en concepte d'ajuda a l'estudi (amb la corresponent retenció d'IRPF).

A més, els deu estudiants que hagen obtingut les millors qualificacions en la Fase Local i els professors dels tres alumnes millor qualificats rebran un premi addicional aportat per la Borsa de València en un acte que es celebrarà en la Borsa de València.

Olimpíada Espanyola d'Economia

La XI edició de l'Olimpíada Espanyola d'Economia es farà a Madrid, al juny de 2019.
Més informació en: http://www.uned.es/olimpiadadeeconomia/

Drets d'imatge

A l'efecte d'imatges (fotografies, vídeos, etc.), les proves, els concursos i les altres activitats de les fases locals de l'Olimpíada seran tractades segons les normes de les respectives universitats. L'acte de lliurament de premis és un acte públic i els reportatges gràfics que s’hi facen són propietat de les corresponents universitats, que poden usar lliurement aquest material en les seues publicacions, pàgines web, etc.

Comissió organitzadora-avaluadora de l'Olimpíada d'Economia a València

Les comissionis organitzadores i avaluadores de la Facultat d'Economia de la Universitat de València i la Facultat d’ADE de la Universitat Politècnica de València estaran integrades per professors de les respectives facultats.
Coordinació Facultat d'Economia Universitat de València: Amparo Gimeno Ruiz ( amparo.gimeno@uv.es ).

Altres requisits

La participació en aquesta convocatòria implica l'acceptació íntegra de les seues bases i de la decisió de la comissió avaluadora, els resultats de la qual són inapel•lables.

Hi col•laboren

 • Borsa de València
 • Col•legi d'Economistes de València
 • Cátedra "Finanzas internacionales" del Banco de Santander.

Dades de participació:

Premiats 

Fase Local: Fase Nacional:

Premiats 2018-2019

Premiats 2017-2018

Premiats convocatòries anteriors

Premiats convocatòries anteriors


Proves Olimpíades d'Economia anys anteriors

Fase Local: Fase Nacional:

Olimpíada Local 2018- 2019 Castellà
Olimpíada Local 2018-2019 Valencià

Olimpiada Nacional 2017-2018
Convocatòries anteriors Convocatòries anteriors


Galeries fotogràfiques:

Curs Galeria fotogràfica: Videos Youtube
2019 Examen Fase Local Olimpíada Economia Veure video
2018 Lliurament Premis Fase Local Olimpíada Economia
Examen Fase Local Olimpíada Economia
Veure video
2017 Lliurament Premis Fase Local Olimpíada Economia
Examen Fase Local Olimpíada Economia
Veure vídeo
2016 Lliurament Premis Fase Local Olimpíada Economia  
2015 Lliurament Premis Fase Local Olimpíada Economia  
2014 Lliurament Premis Fase Local Olimpíada Economia  
2013 Lliurament Premis Fase Local Olimpíada Economia  

 

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies