University of Valencia logo Logo Faculty of Economics Logo del portal

César R. Miguel. Responsable de Comunicació de CaixaBank en Comunitat Valenciana

2 december 2018

La etapa viscuda en la Facultat va ser importantíssima per a mi, ja que va contribuir de forma transcendent tant en la meua educació a nivell merament acadèmic com en la meua formació a nivell personal. Sens dubte es tracta d'uns moments de la teua vida en els quals a més de forjar-te com a professional, la Facultat influeix i et marca de forma decisiva i important en la teua formació com a persona, ajudant-te a madurar, a desenvolupar un pensament analític i crític, i a afrontar preparat la teua incorporació al mercat laboral.
Recorde aquella època amb moltíssim afecte, són múltiples i molt agradables els records que guarde d'aquells cinc anys: l'ambient d'extraordinària tolerància i respecte, els bons professors, les innombrables hores d'estudi, els companys, les tutories, els moviments d'anotacions, les estones de cafeteria, la biblioteca, els nervis dels exàmens, la publicació de les notes, les divertides celebracions, els esdeveniments esportius, etc. Encara conserve grans amics que vaig conéixer llavors, alguns d'ells ara companys de treball.
Anime als alumnes actuals al fet que aprofiten al màxim la seua etapa en la Facultat i la multitud d'oportunitats que la mateixa els ofereix. A més de per descomptat estudiar i aprendre molt i amb responsabilitat, els incite que gaudisquen, visquen i senten amb intensitat i en tota la seua dimensió l'experiència de ser universitari, i que espremen la multitud de possibilitats que això t'ofereix a nivell personal, relacional, social, cultural, esportiu, etc.
I sobretot, i el més important, els aconselle que siguen valents i que lluiten amb totes les seues forces per aconseguir el volen, per dedicar-se i guanyar-se la vida en el futur amb el que veritablement els motive i entusiasme, per molt difícil que els puga semblar el camí. Són moltes hores de la teua vida les que dediques a la teua faceta laboral, i per això és de vital importància per a la teua felicitat que et sentes realment identificat i realitzat amb aquesta. Al meu entendre, aconseguir l'èxit professional, més que tindre una carrera amb una brillant trajectòria, és aconseguir dedicar-te professionalment al que més t'apassiona.
Felicite  la Facultat d’Economia per la seua 50 aniversari, i a totes les persones que d'alguna manera han contribuït a fer-ho realitat. Només tinc paraules d'agraïment per a aquest centre universitari que tant m'ha aportat i ajudat, i pel que sempre ho portaré en els meus records i en el meu cor.