University of Valencia logo Logo Equality Unit Logo del portal

“UN PEQUEÑO GRAN PASO” per a construir relacions més igualitàries entre homes i dones

  • July 12nd, 2021
Image de la noticia

La igualtat efectiva entre dones i homes necessita una nova definició de la masculinitat i del seu paper en les relacions humanes.

Promoure models diferents de ser home en la societat en general, i en l'àmbit universitari en particular és un mandat del III Pla d'Igualtat de la Universitat de València així com del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere que posa el focus en les Universitats Públiques com a agents creadors de recursos per a treballar per a unes masculinitats més saludables.

Per tal de donar compliment a aquests objectius, hem realitzat una píndola audiovisual amb l’objectiu de conscienciar sobre els privilegis i els lligams del mandat patriarcal existent entre els homes i fomentar estructures de canvi entre aquests en tots els àmbits universitaris. La coordinació ha estat a càrrec de la Unitat d’Igualtat, i és un dels continguts de la campanya que encetarem durant 2021 per sensibilitzar la comunitat universitària.

La campanya compta amb el curt que anunciem (i que es presentarà oficialment al mes d’octubre pròxim), un taller, cursos de formació i la inserció en xarxes d’un decàleg sobre homes igualitaris.

Precisament ara, s’obri la inscripció al taller “Construint masculinitat(s) en el context universitari” organitzat per la Unitat d’Igualtat dins del programa de la Nau dels Estudiants, i com a part del programa de Benvinguda en Igualtat. Aquesta formació pretén fomentar el canvi a relacions més igualitàries i respectuoses entre homes i dones en l’àmbit universitari. S’abordaran els aspectes que configuren la construcció de la masculinitat i s’analitzarà el paper dels homes en la generació de relacions més igualitàries amb les dones.

El curs l'imparteix Juan Antonio Rodríguez del Pino, professor del Departament de Sociologia i Antropologia de la Universitat de València, per videoconferència del 2 al 9 de setembre, coincidint amb la setmana de Benvinguda.

Enllaços:

Teaser “Un pequeño gran paso”

Condicions de matrícula i accés al formulari d’inscripció

Images: