Logo de la Universitat de València Logo Universitat de València Logo del portal

Equip de l'IES Ramon Llull a la Lliga de Debat.
Equip de l'IES Ramon Llull a la Lliga de Debat.

Hui s’han conegut els equips que passen a les semifinals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat (LDSB) que organitza la Xarxa Vives d’Universitats on l’IES Ramon Llull, centre representant de la Universitat de València en aquesta competició dialèctica, s’ha classificat al proclamar-se campió del grup A en la fase eliminatòria. Les semifinals tindran lloc el proper dimecres, 21 d’abril, en línia.

L’equip del IES Ramon Llull, que va guanyar la fase local celebrada a la Universitat de València el passat 25 de febrer i que aconsegueix ara arribar a les semifinals de la Lliga, està format per Clara Chiner Renales, Marcos Ezpeleta Forn, Lucia Felipe Nieto, Patricia Fernández Adrián, i Sílvia Ors Diéguez (millor oradora de la fase local de la UV), i compta amb Enric Senabre com a capità.

El jurat de la fase eliminatòria de la LDSB ha estat integrat per Verònica Cantó, secretària de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua; Arià Paco, filòsof, escriptor i formador d'oratòria; Núria Sanz, advocada i administradora concursal; Toni Viscarro, tècnic de la Federació Escola Valenciana;  Berta Solé, mediadora cultural; i Roger Fusté, professor de secundària. Les gravacions de tots els debats de la fase eliminatòria es poden veure en aquest enllaç.

Les semifinals tindran lloc el proper dimecres 21 d’abril. L’IES Ramon Llull s’enfrontarà contra els equips guanyadors dels altres 2 grups, l’IES Ramon Berenguer IV (representant de la Universitat Rovira i Virgili) i l’Escola Ginebró (representant de la Universitat Pompeu Fabra). A favor i en contra, hauran de seguir demostrant les seues habilitats d’oratòria i debat amb el lema d’enguany: «És compatible el creixement global de l’economia amb el respecte al medi ambient?».

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició d’oratòria en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius (d’edats compreses entre els 15 i els 18 anys) de diferents centres docents, debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’objectiu de la Lliga és fomentar les competències transversals de l’estudiantat mitjançant l’ús de la paraula. Aquesta lliga, que naix a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitària (LDU) sota l’impuls de la Xarxa Vives d’Universitats i de la Federació Escola Valenciana, està coordinada a la Universitat de València pel Servei d’informació i Dinamització (Sedi).