University of Valencia logo Logo Faculty of Law Logo del portal

Javier Guardiola García és Professor Titular d’Universitat del Departament de Dret penal de la Universitat de València, i membre de l’Institut Universitari d’Investigació en Criminologia i Ciències Penals.

Llicenciat en Dret en aquesta mateixa Universitat (1992-1997, Premi Extraordinari), va simultanejar també en ella els estudis de doctorat amb el títol propi de Graduat en Criminologia (1997-2000), i, després de defensar la seua tesi doctoral en 2002 (publicada com a monografia: La realització arbitrària del propi dret, Tirant lo Blanch, 2003), va completar els estudis de Llicenciatura en Criminologia (2005-2006, Premi Extraordinari i Premi Nacional de fi de Carrera).

Imparteix docència de Dret penal i de Criminologia en estudis de grau i postgrau,  participa en projectes d’innovació educativa i té dilatada experiència en la coordinació docent –ha sigut coordinador d’assignatures, de grup i de curs, director de títols propis, coordinador del programa de doble grau en Dret i Criminologia i codirector del Màster Universitari en Criminologia i Seguretat–.

Com a investigador, ha participat en més de deu projectes finançats amb fons públics i en altres varis de finançament privat, i és autor de diverses publicacions científiques que atenen qüestions jurídiques i criminològiques; és membre de la Societat Espanyola d’Investigació Criminològica, secretari de la revista ReCrim (www.uv.es/recrim), ha sigut avaluador de diverses revistes i entitats científiques i membre de comités organitzadors i científics de diversos congressos.

Ha sigut Magistrat Suplent de l'Audiència Provincial de València, i és membre de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València i del Col·legi Oficial de Criminòlegs de la Comunitat Valenciana (de la Comissió Deontològica i de Garanties del qual ha format part).

Membre del Junta de Centre de la Facultat de Dret des de 2008, des de març de 2018 exerceix la funció de Vicedegà d'Estudis de Grau en Criminologia i Postgrau.