University of Valencia logo Logo Faculty of Law Logo del portal

José García Añón, nou director de l'Institut de Drets Humans

  • January 31st, 2024
Image de la noticia

El professor José García Añón ha estat escollit aquest matí per unanimitat pel Consell de l'Institut de Drets Humans com a nou director.

García Añón és doctor en Dret per la Universitat de València des de l'any 1994, quan va defensar la seua tesi "La teoría de la justicia y los derechos morales en John Stuart Mill", sota la direcció del professor Javier de Lucas. És també Catedràtic de Filosofia del Dret des de 2016 i compta entre les seues publicacions 15 monografies, així com nombrosos articles i capítols de llibres. Ha participat en més de 40 projectes d'Investigació i forma part del Grup de Recerca "Drets Humans i Democràcia inclusiva en un món global". En l'apartat de Gestió Universitària, ha estat vicedegà de la Facultat entre 1997 i 1999 i entre 2010 i 2011 i Coordinador de la Clínica Jurídica per la Justícia Social. A més, ha estat també Director General de Reformes Democràtiques a la Conselleria de Justícia entre 2015 i 2023.

El nou Director de l'IdHUV substitueix així el professor Fernando Flores, a qui la Facultat vol agrair el seu generós treball en la defensa dels Drets Humans i la seua estreta col·laboració amb la Facultat de Dret. 

Des de la Facultat, ens posem a disposició de l'Institut per a continuar treballant junts en la defensa i promoció dels Drets Humans i felicitem el professor García Añón, a qui desitgem sort i molts encerts. 

L’Institut Universitari de Drets Humans naix el març de 2005 com el centre específic de la Universitat de València per a la investigació multidisciplinària sobre drets humans. L’Institut reuneix investigadors de diferents branques jurídiques i socials entorn d’unes finalitats bàsiques. Així, l’avanç en el coneixement dels drets humans gràcies a la investigació multidisciplinària, la formació i sensibilització en drets humans a través de la seua tasca de docència, i la promoció de la reflexió, el diàleg i el compromís amb els drets humans, en particular amb els drets dels individus i grups més vulnerables o que es troben més amenaçats.

L’Institut s’organitza entorn de diverses línies d’investigació de caràcter multidisciplinari. Al costat d’aquestes línies d’investigació i estudi, l’IDH promou d’una manera activa la formació en drets humans mitjançant la docència de postgrau i especialització, sobre problemes relacionats amb els drets humans. Aquestes activitats són possibles en gran manera gràcies als convenis i acords de col·laboració amb altres centres d’investigació i docència en aquest àmbit, d’espanyols i d’estrangers. Així mateix, l’IDH col·labora amb ONG i moviments socials especialitzats en la defensa i la promoció dels drets humans de grups vulnerables. Finalment, en la tasca de sensibilització social, l’IDH organitza activitats i conferències amb convidats de prestigi nacional i internacional.