University of Valencia logo Logo Faculty of Law Logo del portal

La Facultat de Dret es prepara per a acollir el Fòrum d’Ocupació

  • February 8th, 2024
Image de la noticia

La Facultat de Dret acull el pròxim 14 de febrer una nova edició del Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València, un esdeveniment que també acollirà la XV Jornada d’Eixides Professionals que organitza el centre cada any i que reunirà prop d’una trentena d’empreses i entitats, entre despatxos professionals, administracions públiques, col·legis oficials, acadèmies de formació i càtedres de recerca es donaran cita en busca de talent universitari.

Aquest encontre amb el món professional, adreçat especialment a estudiantat dels últims cursos de grau i de màster de la Facultat de Dret, impulsa l’ocupabilitat de les persones egressades i connecta universitat, empresa i administracions públiques. En aquest sentit, més de 40 ponents oferiran informació, guia i consell sobre la diversitat d’eixides professionals ajustades al perfil de l'alumnat de la Facultat.

Més d’una trentena d’empreses i entitats s’instal·laran en el hall del centre, on romandran des de les 9 fins a les 17 hores, per a conéixer i prendre contacte amb perfils altament qualificats, posicionar-se com a organitzacions que cerquen i valoren el talent, i identificar-se com a entitats compromeses amb el desenvolupament social.

Entre d’altres, hi estaran presents Fundació València ActivaLABORA-GVA; els despatxos Andersen Tax & Legal Iberia, Broseta Abogados, Cuatrecasas, Garrigues, Gómez-Acebo & Pombo AbogadosPérez-Llorca o Uría Menéndez Abogados; serveis d’assessoria, auditoria i consultoria com RSM o PWC; l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València (ICAV); l’acadèmia de preparació d’oposicions a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat Jurispol Formaciónl’Associació Professional d'Assessors Fiscals de la Comunitat Valenciana (APAFCV); l'Advocacia General de la Generalitat i la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública per a informar dels sistemes d’oposició que ofereix aquesta administració autonómica.

Programació d’activitats

La programació acadèmica transversal al Fòrum es desenvoluparà en la zona del vestíbul de la Facultat, que també es podrà seguir en streaming des del Saló de Graus ‘Ascensión Chirivella’.

La jornada començarà a les 9 hores amb la inauguració institucional del fòrum a càrrec d'autoritats i representants acadèmics del centre i de la Universitat de València. Tot seguit, es presentarà el programa d’ajudes per a la preparació d’oposicions de l’Administració de la Generalitat, amb la intervenció del subdirector general de Promoció Professional de la Generalitat Valenciana, Antonio Peña Ferrando. A continuació, se celebrarà la taula redona ‘Treballar pels drets humans’.

La resta del matí es dedicarà a diferents espais per a informar i debatre sobre eixides professionals en l’àmbit internacional (UE, diplomàcia, litigació internacional i Nacions Unides), la universitat com a institució on desenvolupar i aplicar els coneixements del Dret, emprenedoria o la cerca d’ocupació en l’entorn 4.0, a càrrec de personal tècnic d’orientació d’UVocupació.

La vesprada estarà dedicada a la informació fonamental sobre oposicions i ocupació pública. Especialistes indagaran en la transversalitat d’aquests tipus de llocs, així com en les proves concretes per a exercir en l’àmbit jurídic com a jutges, fiscals, lletrats/des, notaris/àries, registradors/es, advocats/des, inspectors/es de treball i d’hisenda, i fins i tot, aspirants a ocupar un lloc en el Ministeri de Defensa.

XV Jornada d’Eixides Professionals

L'endemà, dijous 15, la Facultat reprendrà l’activitat en el seu hall per a oferir una nova Jornada d’Eixides Professionals.

Des de les 9 fins a les 14 hores, es convocaran sis taules redones per a exposar i assessorar al voltant de les eixides professionals en el sector jurídic, concretament, en els àmbits de les Ciències Polítiques i de l’Administració Pública (dues sessions); la Criminologia (dues sessions); i el Dret, que amb dues sessions també inclou: la procura, mediació, assessoria fiscal i l’exercici de l’Advocacia. Des de les 9 fins a les 14 hores, es convocaran sis taules redones per a exposar i assessorar al voltant de les eixides professionals en el sector jurídic, concretament, en els àmbits de les Ciències Polítiques i de l’Administració Pública (dues sessions); la Criminologia (dues sessions); i el Dret, que amb dues sessions també inclou: la procura, mediació, assessoria fiscal i l’exercici de l’Advocacia. Així mateix, les persones interessades podran visitar els estands dels màsters de la Facultat, en aquest mateix horari, també al hall del centre.

Per a participar en el Fòrum, només cal inscriure-s’hi en la pàgina web del Fòrum: https://go.uv.es/289MSJy

Programa complet