University of Valencia logo Logo Faculty of Law Logo del portal

La professora Belén Cardona, proposada com a directora de la Agència Española de Protecció de Dades

  • October 22nd, 2021
Image de la noticia

La Catedràtica de Dret del Treball de la Facultat de Dret, Belén Cardona, qui fins ara ocupava la sotsecretaria de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, ha estat proposada per a convertir-se en la nova directora de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.

Castellonenca de naixement, la professora Cardona és llicenciada en Dret per la Universitat de València, professora de la nostra Facultat des de 1997 i Catedràtica des de l'any 2018. 

Ha impartit docència als graus de la Facultat i als Màsters en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional, Advocacia i Economia Social; i realitzat nombroses estades d'Investigació a Itàlia, Xile, Alemanya, els Estats Units i Canadà. A més, és autora de nombroses publicacions monogràfiques, així com de capítols de llibres i articles en revistes científiques.

Ha estat investigadora principal en projectes d'Investigació lligats a l'ocupació i l'exclusió social, les eines de protecció social pública i els drets i investigadora en nombrosos projectes més.

Fora de la Universitat, ha estat Presidenta de l'Associació Professional Espanyola de Privacitat (APEP), des de la seua constitució l'any 2009 fins juliol del 2011 i ha col·laborat com a experta amb l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, en relació a l’estudi sobre la viabilitat de la implantació de la "Recepta electrònica" i sobre la "Història clínica electrònica".

L'any 2018 va passar a ocupar la Secretaria Autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació i el 2019, la Secretaria Autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica. 

Des d'octubre de 2020 fins ara, ha estat Sotsecretària a la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública. 

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD), és l'autoritat pública independent encarregada de vetllar per la privacitat i la protecció de dades de la ciutadania. Podreu trobar més informació al web: https://www.aepd.es/es

La Facultat vol felicitar la nostra companya i desitjar-li molts èxits en la seua nova etapa.