Enllaç a Facultat de PsicologiaUniversitat de València Logo del portal

Participació en simulacre d'accident aeri

  • 19 de maig de 2023
Image de la noticia

Alumnat del Màster en Psicologia General Sanitària de la Universitat de València va participar aquest dijous 18 de maig en un simulacre d'accident en l'Aeroport de Manises.

La intervenció en crisi durant una emergència sanitària, catàstrofe, o accident és una de les possibles activitats professionals de persones graduades en Psicologia. El paper del professional de la psicologia davant la contenció emocional, maneig de la incertesa, contagi emocional, ansietat, comunicació de males notícies, suport a menors que viatgen sols és crucial en aquesta mena de circumstàncies.

Per a comptar amb major formació sobre aquest tema, organitzat per AENA, alumnat del Màster en Psicologia General Sanitària acompanyat per professores de la Facultat de Psicologia i Logopèdia, al costat d'estudiants de diversos Instituts del Cicle Formatiu de Coordinació d'Emergències i Protecció Civil van formar part d'un simulacre d'accident aeri en què es va participar com a figurants de diferents papers: pilot, copilot, sobrecarregue, hostessa, passatgers o familiars, o víctima amb danys de diversos graus.

D'aquesta manera, l'activitat va permetre a l'alumnat realitzar una activitat pràctica simulada en la qual es va observar la intervenció d'un equip interdisciplinari (Equip de bombers, policia, psicologia, infermeria, i fins i tot voluntariat de Creu Roja d'intervenció psicosocial…) i conéixer totes les fases del procés que s'activa després d'un accident aeri, des del moment inicial de l'impacte fins a l'atenció a les famílies de les persones mortes.

Imatges: