Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Química Logo del portal

El professor d'una assignatura que s'imparteix a la universitat demana als seus alumnes, com a treball, l'elaboració del guió per a una xicoteta obra de teatre sobre conceptes químics dirigida a estudiants de Batxillerat. Aquest és el punt d'arrencada del divertiment que tindran vostès ocasió de presenciar.

Aquesta activitat atorga 2 crèdits als seus participants, tal com es reconeix en els acords del Consell de Govern.

Es poden barrejar teatre i química?

És possible, ho hem fet i el resultat final ha estat fantàstic i increïble.
El Teatre és pura Química, la Química és pur Teatre, és essencialment una activitat acadèmica que persegueix dos objectius: en primer lloc, que els autors/actors s'enfrontin al repte de motivar a un grup de xavals i xavales de 16-18 anys cap a l'estudi de la Química, i en segon lloc, que analitzen i disseccionen les nocions químiques més bàsiques, per trobar aquesta metàfora, aquesta situació inesperada i sorprenent, que permeta aproximar-se a elles d'una manera diferent i al mateix temps, arrencar-li un somriure a l'espectador.

No estem, doncs, davant una obra representada per actors i actrius professionals. Són els mateixos estudiants, essencialment, els que li donaran vida. Han posat, això sí, tot el que tenien a mà: el seu enginy, la seua millor voluntat i l'escàs temps que les classes i les pràctiques els deixaven per assajar. Molts d'ells són estudiants de Química; uns altres, en canvi, cursen Biologia, Farmàcia o Matemàtiques, però a tots els uneix, ens uneix, la passió per aquesta disciplina nostra, tan rica, tan versàtil i tan il·lusionant.

El professor Rosendo Pou Amérigo va rebre, durant 2010, el Premi del Consell Social-Universitat de València per aquesta activitat.

En què consisteix l'activitat, vista a través dels diferents articles publicats: