BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

25 anys creixent amb tu

cartell 25 anys

És impossible abstreure's a la seua imponent figura: la Biblioteca de Ciències Socials de la Universitat de València corona el Campus de Tarongers, destacant-se des de dalt com una fortalesa del saber.
Envoltada per un fossat que es creua per una passarel·la projecta la seva façana sobre qui s'endinsa al seu impressionant hall, simbolitzant la transició cap a un espai de coneixement i aprenentatge. Tant l'edifici com el vestíbul han estat protagonistes de nombrosos reportatges a revistes d'arquitectura.
El vestíbul d'entrada actua com un nucli central des del qual es distribueixen els diferents espais de la biblioteca facilitant la circulació fluida de les persones que s'hi endinsen. 

 

 

 

Aquest projecte va néixer com a idea el 1990, es va desenvolupar al llarg dels anys 1996-1998 de la mà dels arquitectes Giorgio Grassi i Manuel Portaceli, convertint-se en un edifici de referència de l'arquitectura valenciana del segle XX. Es va inaugurar l'any 1999, sent rector de la Universitat Pedro Ruiz Torres, i el vicerector al càrrec de supervisar-ne la construcció el catedràtic en Farmacologia Francisco J. Morales Olivas.

Blanca Llopis Carles es va fer càrrec de la direcció de la nova biblioteca, i va continuar al capdavant de la mateixa fins al 2021. Després de la seva jubilació, va assumir aquestes tasques José Miguel Gallego Jiménez, fins al març del 2024. Actualment al capdavant de la mateixa es troba Amelia López Martínez.

El seu nom honra la memòria de Gregori Maians i Siscar, un il·lustre erudit, filòleg, historiador i bibliotecari valencià del segle XVIII, conegut pel seu vast coneixement i pel seu paper en la promoció de la cultura i la ciència al seu temps.

No podem travessar el llindar del seu accés principal sense sentir-nos esglaiats per les simetries i les línies pures i nítides, els sostres infinits i els espais diàfans.

En aquests anys, la biblioteca s'ha consolidat com un recurs fonamental per a la comunitat acadèmica, s'ha anat adaptant al canvi de necessitats i s'ha convertit en un referent en l'àmbit de les biblioteques universitàries.

La seva extensa col·lecció de recursos especialitzats en dret, economia, sociologia, ciències polítiques, treball social i educació, entre altres disciplines de les ciències socials, només és equiparable a la voluntat de servei.

Es considere una fortalesa del saber o una catedral del coneixement l'essència d'aquesta biblioteca i dels que hi treballen resideix en el seu compromís per brindar accés a tots els recursos necessaris i crear un ambient acollidor i funcional. Dissenyada perquè tots se sentin benvinguts i recolzats, la biblioteca es dedica a garantir que cada persona trobi el coneixement i la comoditat que cerca.

 

 

En la següent línia cronològica interactiva fem un breu repàs gràfic als 25 anys de la biblioteca