BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

La Biblioteca Històrica ofereix microexposicions en les que es mostren documents de la col·lecció de fons antic i de reserva, amb la finalitat de donar suport a la celebració de determinats fets i efemèrides de caràcter sociocultural.

 

Tinta invisible: Impressores valencianes a la col·lecció de la Biblioteca Històrica

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, la Biblioteca organitza una microexposició sobre dones impressores valencianes amb dos objectius principals: d'una banda, posar en valor i visibilitzar el paper que han tingut en el desenvolupament de la impremta valenciana i, per una altra, difondre el patrimoni bibliogràfic que es conserva a la Biblioteca Històrica de la Universitat de València.

Dates: Del 7 de març a l'11 d'abril de 2021

Lloc: Centre Cultural La Nau -  Sala Duc de Calàbria

Cartell | Full de mà | Guió

 

La revolució científica de Francis Bacon: 400 anys de la publicació de Novum organum scientiarum

Fa uns 400 anys, el 12 d'octubre de 1620, Francis Bacon va publicar l'obra Novum organum scientiarum. Aquesta obra va establir les bases per al desenvolupament de la ciència moderna i esdevingué una fita en la història del mètode experimental.

Des dels primers filòsofs grecs fins a Descartes, han sigut molts els savis, filòsofs i científics que han realitzat valuoses aportacions al mètode que impulsa la ciència. La història del mètode científic és la història de la metodologia de la investigació científica. El desenvolupament i l'elaboració de les regles del coneixement i de la investigació no ha sigut un procés directe, sinó que ha sigut objecte de recurrents debats al llarg de la història de la ciència.

Dates: Del 27 de setembre al 18 d'octubre de 2020

Lloc: Centre Cultural La Nau -  Sala Duc de Calàbria

Cartell | Guió

 

Les falles a la col·lecció de la Biblioteca Històrica

Es tracta d'un recorregut cronològic per la festa de les falles destacant alguns dels moments més significatius en la evolució de la festa fins a l’any 1949, any en el que es va publicar l’obra Les falles de Francesc Almela i Vives. Aquesta obra d’Almela i Vives, que també està inclosa en l’exposició, ha servit de guia en la selecció i distribució de les peces que conformen la microexposició.

Dates: De l'1 al 31 de març de 2020

Lloc: Centre Cultural La Nau -  Sala Duc de Calàbria

Cartell | Guió