BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

La Biblioteca del Campus d'Ontinyent rebrà el nom de Carme Miquel i Diego

  • 9 de febrer de 2022
Campus d'Ontinyent
Campus d'Ontinyent

Carme Miquel i Diego (La Nucia 1945 - València 2019) és una mestra i escriptora, reconeguda pel seu treball en la recuperació de l'ús del valencià en l'ensenyament i en la societat, i per la seua implicació en els moviments de renovació pedagògica i de canvi social. Els seus vincles amb Ontinyent van ser força estrets, al participar en les reunions per la fundació d’Escola valenciana a l’edifici que ara és seu de la UV, al dinamitzar la Coordinadora de la Vall d’Albaida per l’ús i ensenyament del valencià i per la seua presència en les Trobades d’escola valenciana i impartint nombroses conferències sobre llengua, educació i literatura.

Ara, la Biblioteca del Campus d’Ontinyent, que ofereix els seus serveis a les titulacions de Grau en Administració i Direcció d'Empreses, Grau en mestre en Educació Infantil, Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport i Grau en Infermeria, rebrà el nom de Carme Miquel i Diego en homenatge a l’escriptora valenciana .

Precisament aquesta setmana es va inaugurar al Campus d’Ontinyent l’exposició “Pandèmia: mirades d’una tragèdia”, una mostra itinerant organitzada pel Servei de Biblioteques i Documentació que va començar en octubre a la Biblioteca d’Humanitats. La inauguració va ser conduïda per Maria José Cháfer Asensio, responsable de la biblioteca.

 “Pandèmia: mirades d'una tragèdia” mostra una selecció d'imatges recollides en el llibre del mateix títol i editat per Blume l'any 2021. Les imatges van ser captades per 26 fotògrafs i fotògrafes en els dies inicials de la pandèmia de la Covid-19. Són visions personals, inquietants, de moments plens d’incerteses, de soledat, també d’heroisme i professionalitat.

Les fotografies recorren hospitals, residències d'ancians, tanatoris i cementeris, principals focus de letalitat de la pandèmia, i mostra la vida diària sota l'estat d'alarma en diferents països: ciutats buides, cues per a comprar el pa, abraçades interminables, sanitaris vestits amb roba de protecció. Imatges que romandran sempre en la nostra memòria i que no volguérem tornar a veure.

Aquest llibre, editat amb el suport de diverses institucions, té caràcter solidari, ja que els seus beneficis seran destinats íntegrament a les famílies de fotògrafes i fotògrafs que han mort mentre cobrien la pandèmia en diferents països del món.

L'exposició podrà visitar-se al hall de la planta baixa de l'aulari interfacultatiu del Campus d'Ontinyent fins el 4 de març de 2022.

Imatges: