BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

RODERIC (Repositori d'Objectes Digitals per a l'Ensenyament la Recerca i la Cultura) és el repositori institucional de la Universitat de València. Es concep com una finestreta única per a l'accés i la difusió de la producció digital de la Universitat. RODERIC respon al compromís de la Universitat amb el moviment d'accés obert al coneixement, adquirit amb la seua adhesió a la Declaració de Berlín (30 de Setembre de 2008).

RODERIC està destinat a recollir i difondre la producció digital generada pels membres de la comunitat universitària en matèria de cultura, docència, col·leccions digitalitzades i investigació. Els continguts abasten totes les matèries científiques que s'imparteixen a la Universitat i recull tot tipus de materials digitals, tant preprints com postprints, comunicacions a congressos, documents de treball, materials docents i objectes d'aprenentatge, revistes editades per la Universitat de València, així com documents i materials resultants de l'activitat institucional realitzada pels seus centres, unitats i serveis.

Solament podran dipositar documents en RODERIC els membres de la Universitat de València. Per a poder dipositar documents haurà d'identificar-se en 'El meu RODERIC' amb l'usuari i contrasenya de la Universitat. Els membres  de la Universitat de València poden dipositar documents d'investigació o de docència.
Per documents d'investigació entenem tots aquells que arrepleguen resultats d'investigació en qualsevol àrea temàtica o disciplina i hagen sigut publicats per personal de la Universitat. Inicialment es poden distribuir en RODERIC:

  • Tesis llegides a la Universitat.
  • Articles publicats en revistes, ja siguen d'accés obert o no, dels quals l'autor tinga els drets d'explotació que permeten la comunicació pública dels mateixos a través d'internet.