Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

L'art del moviment

 

El Kinomichi, creat a París en 1979 per Masamichi Noro Sensei, és un art d'origen japonès en la tradició del Budo. Actualment reconegut com a esport a França i enquadrat en la FFAAA (Fédération Francaise d’Aïkido, Aïkibudo & Affinitaires) com a disciplina independent. Disciplina esportiva no competitiva, apta per a tota aquella persona que vulga practicar-la, el Kinomichi és una pràctica energètica, dinàmica i de autoconsciència on també s'utilitza el Jo i el Bokken (bastó i espasa de fusta respectivament) com en l’Aikido, d'on prové. Oferint una experiència de dinamisme, obertura, respecte i harmonia amb els altres i amb un mateix, està especialment dissenyada per a adaptar-se a l'edat, condició física i història corporal de cada practicant.

 

 

Trobada d'Orient i Occident

El Kinomichi concilia la tradició japonesa del Aikido amb la integració de cos, ment i energia retrobada entre els nous mètodes gimnàstics occidentals, sovint dits ‘gimnàstiques dolces’ o holístiques.

Una activitat amb el rigor d'un art marcial, on el concepte defensa/atac és substituït per l’encontre/harmonia.

 

Complement a altres disciplines

L'aportació del Kinomichi és fonamental per a totes aquelles persones que s'interessen pel moviment com una via de comunicació i d'expressió. Recomanable per tant per complementar altres disciplines com la dansa, el teatre o la interpretació musical.

 

Una via per a l'autoconsciència

La pràctica del Kinomichi augmenta la nostra auto-consciència corporal: ens permet localitzar les nostres tensions i bloquejos i ens fa prendre consciència de la nostra biografia personal, permetent-nos la possibilitat de produir canvis i mantenir la serenitat.

Kinomichi és l'art de la trobada que pot transformar la teua vida.

 

 

Pots automatricular-te ací: ‘AUTOMATRÍCULA’

 

 

per a saber més: https://kinomichivalencia.org