Logo UVFacultat de Ciències Socials Logo del portal

IV webminari en sociogia de les sexualitats. Marcs, mètodes, complexitats i controvèrsies

  • 10 d’abril de 2024
Image de la noticia

divendres 19 d'abril 10:30 h.

on-line

Des del grup de recerca “Corporalitats Socials, Subjectivitats i Dissidències” (COSiDES), organitzem en col·laboració del Dept de Sociologia i Antropologia social i el Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, el “IV Webminari en sociologia de les sexualitats. Investigar en sexualitats: marcs, mètodes, complexitats i controvèrsies”, que tindrà lloc el proper divendres 19 d’abril a partir de 10:30 hores i en obert (link: https://uv-es.zoom.us/j/94858958386).

En aquesta edició ens centrem en les diverses metodologies socials des de les que s’analitzen les sexualitats, posant de manifest la necessitat d'una investigació reflexiva i crítica que desafie els estereotips, prejudicis i discriminació. La discussió de les metodologies, per tant, es converteix en una plataforma per explorar nous enfocaments i comprendre millor la natura matisada i dinàmica de les identitats i interaccions sexuals.

Com que la investigació sobre sexualitats requereix de tècniques innovadores de recollida de dades més enllà de les tradicionals, al webseminari s’incorporen les visuals, la investigació basada en les arts i l'etnografia en línia com a eines per recopilar dades.

PROGRAMA:

10.30   Carmen Romero Bachiller (UCM) – ¿Cómo pensar las disidencias sexuales y de género? Metodologías apócrifas y epistemologías queer

12.30   Noemí Parra Abaunza (ULPGC) – “La aplicación del Método Biográfico Narrativo Interpretativo (BNIM) al estudio de las transiciones de género en la adolescencia”.

16.00   Antonio Caballero Galvez (URJC) – “Aproximaciones al cuerpo virtual. Herramientas metodológicas interdisciplinares para el estudio de las aplicaciones de citas online”.