Logo UVFacultat de Ciències Socials Logo del portal

Taula Rodona: La responsabilitat social de les universitats públiques: cap a una ciència amb consciència ciutadana. 7 abril, Sala d'Actes 12 hores

  • 31 de gener de 2022
Image de la noticia

- Ernest Garcia. Catedràtic emèrit de sociologia de la Universitat de València

- Francesc La Roca. Professor jubilat del Departament d'Economia Aplicada

La setmana del 4 al 9 d'abril del 2022, i coincidint amb la publicació de l'última part del Sisè Informe d'Avaluació de l'IPCC, el col·lectiu Rebel·lió Científica (Scientist Rebellion) ha convocat una vaga científica i acadèmica d'abast mundial exigint accions immediates davant de la crisi climàtica. Al nostre país es fa una crida a professorat, investigadors, estudiants i públic en general a una gran acció de desobediència civil no violenta el dia 6 a Madrid, a altres accions els dies 8 i 9, i durant tota la setmana vagues i tancades a universitats i centres acadèmics.

 

Atenent aquesta convocatòria des de l'Eri de sostenibilitat de l'Institut Interuniversitari López Piñero de la Universitat de València convidem a la comunitat universitària a la taula rodona titulada:

'La responsabilitat social de les universitats públiques: cap a una ciència amb consciència ciutadana'.

A partir de les intervencions de:

-Ernest García. Catedràtic emèrit de sociologia de la Universitat de València.

-Francesc La Roca. Professor jubilat del Departament d´Economia Aplicada i investigador de l´Estructura de Recerca Interdisciplinar d´Estudis sobre Sostenibilitat.

 

Reflexionarem sobre les qüestions següents:

Té sentit continuar investigant o ensenyant, com si res estigués passant, sabent que el nostre planeta i la humanitat s'enfronten als propers anys a un col·lapse sistèmic massiu en forma d'emergència climàtica?”

És possible anar més enllà de l'excel·lència mercantil actual de les universitats públiques i promoure una formació, una investigació i una ciència amb consciència ciutadana?