• Agenda mòbil UV

"Exhumant el silenci. Memòria, Ciència, Identitat"

Exhumant el silenci

Període de l'esdeveniment: De 14 de de setembre de 2018 a 11 de de gener de 2019. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres de 09:00 a 20:00.

 

Lloc de realització: Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero.

 
Descripció:

Al llarg d’aquests darrers quinze anys Grupo Paleolab® ha participat en prop d’una trentena de projectes de recuperació de la memòria histórica i ha pogut exhumar vora dos centenars de víctimes i desapareguts, molts dels quals han estat identificats. L’exposició «Exhumant el silenci» està concebuda com a una ferramenta didàctica que té com a finalitat la difusió de la tasca técnico-científica desenvolupada mitjançant fotografíes i audiovisuals dels treballs de camp i de laboratori, així com d´una visió diacrònica de les tècniques forenses d´ identificació. A partir de tres eixos temàtics (Memòria, Ciència i Identitat), pretenem fer un cop d’ull a la problemàtica dels desapareguts, a la importància de la investigació transversal i al valor de la restitució de les restes a les famílies, tot això dins d’un marc legal on la justícia i l’Estat espanyol s’han inhibit, deixant a banda les famílies. A la fi, «Exhumant el silenci» pretén servir de recolzament a la comunitat educativa amb l’objectiu d’explicar la nostra història recent, i com aquesta s’enllaça amb la present per enfortir els valors democràtics. Sala José Puche. Palau de Cerveró. Inauguració 13 de setembre a les 19 hores. Horari de dilluns a divendres de 9 a 20 hores.

 
Organitza:

IHMC.

 

Contacta: mrile@uv.es

 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies