Foto d'una planta
Estèvia, la panacea dolça?

Estèvia, la panacea dolça?

INAUGURACIÓ:

Dimecres 16 de novembre de 2022, 11:00 hores

Saló d´actes de la Facultat d'Infermeria i Podologia

Amb la intervenció de:

Ester Alba, vicerectora de Cultura i Societat

Antoni Merelles, degà de la Facultat d'Infermeria i Podologia

Jaime Güemes, director del Jardí Botànic de la UV

Àlvar Martínez-Vidal, comissari de l´exposició i membre de l´Institut Interuniversitari López Piñero, UV

Durant la inauguració es visionarà el documental “Estèvia, la panacea dolça? D´Empar Pons Barrachina, Taller d´Audioviduals de la UV


Els edulcorants naturals han estat molt importants al llarg de la història de l’alimentació. A més de donar el gust dolç a molts menjars, s’han utilitzat per a la conservació d’aliments, com ara les confitures, i per a l’elaboració de medicaments. Així mateix, han conformat un sector molt dinàmic i influent en el món econòmic i de la tecnologia alimentària.

Ara que l’obesitat afecta una població cada vegada més jove i ha esdevingut un factor de risc a l’hora d’emmalaltir, un edulcorant “zero calories” com l’estèvia apareix als mercats com una planta revolucionària. El seu nom va ser assignat pel botànic valencià Antoni Josep Cavanilles, qui així homenatjà el metge morellà Pere Jaume Esteve, titular de la càtedra d’Herbes de l’Estudi General de València a mitjan segle XVI.

 

Data De 16 de novembre de 2022 a 21 de desembre de 2022. 24h. Tots els dies.

 
 
Lloc de realització

Hall. Facultat d'Infermeria i Podologia

 
Organitza

Cultura als Campus. Vicerectorat de Cultura i Societat UV. Institut Interuniversitari López Piñero.

 

Contacta cultura@uv.es