El debat, coordinat per Llorenç Miralles (Soc. Valenciana de Ciències de la Salut Joan Baptista Peset), comptarà amb la participació d'estudiants i professors
L'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero (centre mixt de la Universitat de València i el CSIC), amb seu al Palau de Cerveró, presenta la taula redona Els Erasmus valencians de Medicina a França: Una altra manera d’estudiar per un millor futur vital i professional, que tindrà lloc el pròxim dilluns 3 de març, a les 19 hores, en la sala de conferències de l'institut. El debat, que ha estat coordinat per Llorenç Miralles, president de la Societat Valenciana de Ciències de la Salut Joan Baptista Peset, comptarà amb la participació de Esther Dantés (Univerité Louis Pasteur de Strasburg), Ian López Cruz (Université Pierre et Marie Curie - Paris VI) y Mª. Carmen Sáez (Université de Rennes-1), axí com d’estudiants i professors universitaris valencians.
L'activitat s'emmarca en un cicle de taules redones sobre les vivències, tant dels estudiants valencians de Medicina a les universitats europees, com dels estudiants europeus a les universitats valencianes, i té com a principal objectiu avaluar els resultats pràctics d'aquests més de 17 anys del Programa Erasmus a Europa. La taula redona consistirà en intervencions curtes de 10 minuts, per cada convidat, per a posar en comú les experiències viscudes, a nivell acadèmic i personal. Entre les qüestions que se'ls plantejaran, destaquen: Què va ser el primer que us va cridar l'atenció quan vau arribar a la universitat d'acolliment? Va estar ben organitzada la integració? Què vau trobar a faltar, a primera vista, tant per la vostra banda com de la universitat? Si hi ha diferències en la manera d'ensenyar i d'aprendre respecte al nostre sistema, en quina mesura ha influït l'experiència Erasmus en la vostra manera de veure les coses?
En relació a l'entitat organitzadora, la Societat Valenciana de Ciències de la Salut Joan Baptista Peset va nàixer en 1999 amb el propòsit d'agrupar a les persones interessades en els problemes sanitaris del seu entorn. Els professionals sanitaris, i també tots aquells preocupats pels temes que influeixen en la salut individual i col·lectiva, troben en el si de la societat un lloc per al debat públic. Debat que s'entén tant sobre qüestions estrictament mèdiques, com sobre unes altres que abasten perspectives més àmplies des del punt de vista professional i social. La institució pren el nom de Joan Baptista Peset (Godella, 1886 - Paterna 1941) metge, científic i polític valencià, que va ser rector de la Universitat de València i va morir afusellat pel règim franquista, a causa de la seua fidelitat a la Segona República Espanyola.
Data 3 de març de 2014 de 19:00 a 21:00. Dilluns.
Sala de conferències de l'institut (Palau de Cerveró. Plaça Cisneros, 4. València)
Societat Valenciana de Ciències de la Salut Joan Baptista Peset.