La Càtedra L'Horta de València organitza la jornada ‘L’Horta, peça clau per a la neutralitat climàtica’

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 29 de novembre de 2022

El Saló de Graus de la Facultat de Geografia I Història acollirà el proper dijous 1 de desembre aquesta trobada, que té com a objectiu posar de manifest el potencial de l’Horta per absorbir CO₂ i matissar l’efecte del canvi climàtic en l’àrea metropolitana.

Cartell

A l’abril d’enguany la Comissió Europea va escollir la ciutat de València com una de les cent urbs aspirants a aconseguir la neutralitat climàtica abans del 2030. L’objectiu fonamental serà assolir l’absorció del 100% de les emissions de CO2 que generen els seus barris. Amb aquesta finalitat, l’Ajuntament de València, a través del centre d’Innovació Las Naves, ha abordat el projecte Missions de València 2030. En la mateixa línia, la ciutat va presentar candidatura, de forma exitosa, per esdevindre Capital Verda Europea 2024.

En aquest context, la Càtedra de l’Horta de València: territori Metropolità i el centre Las Naves, organitzen una jornada el dia 1 de desembre, de 16 a 20 hores, al Saló de Graus de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat  de València (Avinguda Blasco Ibáñez 28, primer pis). Dita jornada vol posar l’èmfasi en el potencial de l’Horta com a gran reservori de carboni per a l’àrea metropolitana, però també com a espai regulador de les condicions climàtiques més extremes que són resultat de la urbanització intensiva. 

La jornada es divideix en tres grans blocs. El primer, “L’Horta, ecosistema metropolità”, definirà els aspectes ecològics fonamentals d’aquest espai productiu estretament lligat a la ciutat, però sovint desconegut. El segon bloc, “L’Horta com a espai de resiliència front el canvi climàtic”, tractarà la capacitat del cinturó agrari de matisar l’efecte del canvi climàtic a l’àrea metropolitana. Com a tancament, s’ha previst una taula redona sota el títol “Preservar l’Horta per a garantir la neutralitat climàtica”, on s’exposaran algunes experiències per a garantir el funcionament ecosistèmic d’espais periurbans com ara l’Horta de València, la majoria de les quals relacionades amb el sistema de Pagaments per Serveis Ambientals (PSA).

Programa