
El projecte IOS4DOM revolucionarà la gestió de l'oceà a través de la investigació multidisciplinària. Combinant mètodes avançats amb noves tecnologies, el projecte avançarà en el monitoratge de la biodiversitat marina i les pressions humanes.
La Unitat de Zoologia Marina ha posat en marxa el projecte "Integrated ocean observing systems for dynamic ocean management (IOS4DOM)", finançat pel Pla GenT de la Generalitat Valenciana. El principal objectiu del projecte és avançar en el desenvolupament de nous sistemes d’observació de la biodiversitat marina i donar suport a la gestió adaptativa dels recursos marins. El projecte estarà liderat pel Dr. David March de l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de la Universitat de València i tindrà una durada de 4 anys (2022-2026).
IOS4DOM té com a objectiu investigar els enllaços entre les activitats marítimes i la megafauna marina per donar suport a una gestió dinàmica del medi marí. El projecte se centrarà en el Mar Mediterrani Occidental, inclòs el Corredor de Cetacis del Mediterrani, i utilitzarà els avenços recents en telemetria animal, robòtica, intel·ligència artificial, biologia molecular i oceanografia operativa. El projecte conduirà a coneixements nous sobre les interaccions entre animals i humans i contribuirà al desenvolupament sostenible de l'economia blava i la gestió marina.