Lliurament dels premis de la XV Olimpíada de Biologia i de la IX Olimpíada de Geologia

  • Gabinet de la Rectora
  • 20 d’abril de 2018
La rectora Mª Vicenta Mestre amb els estudiants guardonats a les Olímpiades de Biologia i Geologia

Els estudiants guardonats han rebut els premis a la Sala Charles Darwin de l’Aulari Interfacultatiu del Campus de Burjassot de la Universitat de València. El premi rebut és una ajuda per a l’estudi per valor de 1.000€ que es farà efectiva en el cas que l’alumne s’haja matriculat en el primer curs, en una titulació de grau, en un centre propi de la Universitat de València.

L’acte ha comptat amb la presència de la rectora Mª Vicenta Mestre; la vicedegana de Qualitat de la Facultat de Ciències Biològiques, Inmaculada García Robles; el representant del Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana, Benjamí Pérez Rocher; el coordinador de l’Olimpíada de Geologia, Miguel V. Pardo; i la coordinadora de l’Olimpíada de Biologia i delegada per a la Incorporació a la Universitat, Mª José Lorente. 

Enguany, en la XV Olimpíada de Biologia s’han guardonat a 10 alumnes mentre que han sigut tres els estudiants de geologia en la IX Olimpíada de Geologia. En total, es varen presentar un total de 316 estudiants de biologia i 188 de geologia de segon de batxillerat procedents de centres públics i privats de la província de València.

Aquestes olimpíades estan organitzades per la Facultat de Ciències Biològiques i la Delegació per a la Incorporació a la Universitat amb l’objectiu fonamental d’estimular l’estudi de les ciències biològiques i geològiques entre els joves, premiar l’esforç i l’excel·lència acadèmica, divulgar ambdues ciències i servir de punt de trobada entre l’ensenyament secundari i la universitat.

L’examen de biologia es va realitzar el passat 2 de març simultàniament a les tres seus provincials: Universitat d’Alacant, Universitat Jaume I i Universitat de València (Aulari Interfacultatiu del campus de Burjassot). En total, hi van participar 558 alumnes. Respecte a l’Olimpíada de Geologia, l’examen es va celebrar el passat 26 de gener a la sala de graus de la Facultat de Física del campus de Burjassot. 

L’estudiantat guanyador de l’Olimpíada de Biologia de València és el següent: Joan Escrivà Font, de l’IES Maria Enríquez (Gandia); Irene Máñez Castelló, del Col·legi La Encarnación (Sueca); Cristina Vidal Verdú, de l’IES Gregori Maians (Oliva); Ana Blas Medina, del CE Mas Camarena (Paterna); Marc Balanzá García, de l’IES Benicalap (València); Ainhoa Martín Polo, Col·legi Salesians Sant Antoni Abat (València); Javier Lozano Ordaz, de l’IES Eduardo Merello (Port de Sagunt); Inés Irles Aldea, de l’IES Districte Marítim (València), Pablo Ferrando Barberá, del Col·legi Nostra Senyora del Pilar (València), i Aida Sanvíctor Hidalgo, de l’IES Vermellar (l’Olleria).

A més, Joan Escrivà Font, Irene Máñez Castelló i Cristina Vidal Verdú van participar com a representants de la Comunitat Valenciana en la XIII Olimpíada Espanyola de Biologia, que va tindre lloc a la Facultat de Ciències de la UEx – Campus Universitari de Badajoz, del 12 al 15 d’abril.

L’estudiantat guanyador de l’Olimpíada de Geologia és el següent: Joan Escrivà Font, de l’IES María Enriquez (Gandia); Víctor Albiñana Martínez, de l’IES Benicalap (València), i Isabel Escrig Huertas, de l’IES Clot del Moro (Sagunt).

A més, Óscar Hernández García, Ramón Margarti Tornero, María Sáez Díaz, Azahara Rodríguez Sánchez i Alba Rodríguez de la Torre rebran una menció especial pels seus excel·lents resultats.