Olga Blasco, professora de la UV, nova assessora científica del Govern d'Espanya

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 4 de desembre de 2024
Olga Blasco

Olga Blasco Blasco, professora titular d'Economia Aplicada de la Universitat de València, ha sigut nomenada assessora científica del Ministeri de Cultura en el marc d'una nova iniciativa del Govern d'Espanya per integrar científiques i científics als ministeris i així millorar el disseny de les polítiques públiques.

El Govern ha seleccionat 22 assessors i assessores científiques, elegits mitjançant un procés de concurrència competitiva que va avaluar les 1.601 sol·licituds rebudes per l'Oficina Nacional d'Assessorament Científic (ONAC). D'aquestes, 300 estaven adreçades al Ministeri de Cultura. La selecció es va realitzar mitjançant un mecanisme de valoració elaborat per un grup de treball format per representants de les principals xarxes científiques del país, com COSCE, CRUE, FACME, l'Institut d'Espanya i SOMMa.

Olga Blasco, qui ha dedicat anys a projectes sobre la mesura de la cultura, va expressar la seua satisfacció en conéixer el seu nomenament: "Va ser una gran il·lusió ser elegida. En el moment d'enviar el meu currículum, era la directora del grup d'investigació de Mètodes Quantitatius per a la Mesura de la Cultura a la UV, un camp en què porte anys treballant, especialment en l'avaluació de polítiques culturals". Aquest nomenament, va afegir, suposa un reconeixement a la seua tasca i dedicació.

Considere que és molt necessari que la presa de decisions es base en l'evidència científica

Com a assessora al Ministeri de Cultura, la seua labor es centrarà en enfortir els vincles entre el món acadèmic i el govern, amb l'objectiu de dissenyar polítiques públiques fonamentades en l'evidència científica. "Espere contribuir amb assessorament tècnic i evidència científica, un enfocament que considere essencial per a la presa de decisions", va afirmar Blasco.

El nomenament de Blasco és un reconeixement a la seua trajectòria acadèmica i a la seua capacitat per aplicar el coneixement científic en la millora de les polítiques públiques. La seua incorporació a l'equip d'assessors científics del Govern subratlla la qualitat de la formació impartida per la Universitat de València, que continua formant experts i expertes capaços de transformar la societat a través del coneixement.

Els 22 assessors i assessores, que treballaran en diverses àrees, aportaran la seua experiència en disciplines com la bioquímica, les matemàtiques, l'enginyeria i les ciències del comportament. En col·laboració amb la comunitat científica i xarxes internacionals, com la Comissió Europea i el CSIC, contribuiran a desenvolupar eines i protocols que optimitzen el procés de presa de decisions.