Presentació de les novetats institucionals de la Universitat de València a la Fira del Llibre

  • Gabinet de la Rectora
  • 3 de maig de 2018
Presentació novetats editorials de la Universitat a la Fira de Llibre
D'esquerra a dreta, Antonio Ariño, Vicent Pons, Mª Angeles Durán, Mª Vicenta Mestre, Romà de la Calle i Antoni Furió

La Llibreria i Publicacions de la Universitat de València ha editat més de cent novetats en el present curs que s’han presentat a la Fira del Llibre de València, organitzada pel Gremi de Llibrers i celebrada als Jardins del Real.

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, acompanyada pel Vicerector de Cultura, Antonio Ariño, han assistit a la presentació d’algunes novetats institucionals de la present edició. En concret, a l’acte s’han presentat els llibres ‘La riqueza invisible del cuidado’ de la professora Mª Ángeles Durán en la col·lecció d’honoris causa; ‘Iacobi primi instrumenta in archivo Sedis Valentinae asservata’, edició col·lectiva amb un estudi preliminar de Francisco Gimeno Blay; ‘Fenomenología de la experiencia estética’ de Mikel Dufrenne amb traducció de Romà de la Calle i dues novetats de la col·lecció «Fonts Històriques Valencianes»: ‘Capbreu de la Confraria d'Òrfenes a Maridar de València (segles XIV-XVII)’, a cura de Mª Adela García-Menacho i Mª Milagros Cárcel i ‘Els llibres de Consells de la vila de Castelló (1374-1383)’, a cura de Carles Rabassa i Elena Sánchez.

A la presentació, a més de la rectora Mª Vicenta Mestre, han intervingut l’arxiver de la Catedral de València i professor d’Història Medieval i Ciències i Tècniques Historiogràfiques, Vicent Pons; el catedràtic d’Estètica i director de la col·lecció Estètica&Crítica, Romà de la Calle; la doctora honorífica del Centre de Ciències Humanes i Socials del CSIC, Mª Ángeles Durán; i el director de la col·lecció Fonts Històriques Valencianes i catedràtic d’Història Medieval i Ciències i Tècniques Historiogràfiques, Antoni Furió. La rectora ha destacat que els llibres presentats mostren el rigor científic de com treballa la Universitat. Mestre ha donat les gràcies al Servei de Publicacions de la Universitat de València per la seua tasca “en recuperar el nostre patrimoni i traslladar-ho a la societat per a què les futures generacions puguen heretar-les”.

La Fira del Llibre de València es celebra fins el diumenge 6 de maig als Jardins del Real. La Universitat de València està present a les casetes 7 i 8 i posa a l’abast del públic més de cent novetats editorials publicades en el present curs acadèmic entre publicacions pròpies, coedicions i de centres i departaments. També es disposa del fons editorial de la Xarxa Vives d’Universitats, així com una selecció de les novetats universitàries presents a La Llibreria de la Universitat.