La primera edició del Talent Audiovisual Universitari, a La Nau

  • Gabinet de la Rectora
  • 12 de juny de 2018
Image de la noticia

La Universitat de València, a través del Màster en Continguts i Formats Audiovisuals, i el nou espai públic de comunicació valencià, À Punt, han organitzat la primera edició del Talent Audiovisual Universitari: Pitching universitats valencianes-sector audiovisual, els dies 12 i 13 de juny a l’Aula Magna de La Nau. Es tracta d’una iniciativa que pretén posar en valor el talent audiovisual sorgit a les universitats valencianes i facilitar un primer contacte dels estudiants amb el sector audiovisual valencià.

La inauguració d’aquesta primera edició del Talent Audiovisual Universitari va ser el 12 de juny amb una conferència impartida per Francesc Escribano, director de Minoria Absoluta, sota el nom “Els continguts audiovisuals de proximitat en la comunicació global”. A l’acte assistiran el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño, i el director del Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València, Miquel Francés.

Dimecres 13 se celebra el Pitching pròpiament, consistent en l’exposició i defensa de 16 formats audiovisuals realitzats per estudiants de la Universitat d’Alacant, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Universitat Jaume I de Castelló, la Universidad Cardenal Herrera-CEU, i la Universitat de València, que és l'amfitriona d'aquesta primera edició.

Els 16 projectes han sigut seleccionats per una comissió formada per representants de totes les universitats participants més À Punt atenent a la seua qualitat i viabilitat, i estan dividits en quatre categories: ficció, documental, noves finestres i formats televisius/entreteniment. Els alumnes tindran un màxim de 7 minuts per defensar els seus treballs. A continuació, una taula d'experts composta per productors del sector audiovisual i À Punt valoraran els formats i exposaran els seus dubtes als mateixos alumnes. 

Després de les presentacions, els alumnes tindran l'oportunitat de realitzar reunions cara a cara amb els productors assistents interessats en els projectes. Entre els projectes elaborats en el Màster en Continguts i Formats Audiovisuals de la Universitat de València s’ha seleccionat els següents:

- 3G: tres generacions a debat: debat intergeneracional
- #Cromosommes: sèrie de ficció juvenil
- A tempo: docutaiment sobre la recuperació del patrimoni cultural i musical
- El Verdugo: sèrie de ficció sobre la implantació de la pena de mort.

Aquesta iniciativa, que té la voluntat de repetir-se cada any en diferents universitats valencianes, es presenta com una oportunitat perquè els estudiants puguen entrar en contacte directe amb la realitat del sector audiovisual actual i tenir un feedback directe de la mà d'experts en la matèria.