
En un món tecnològic en constant evolució, la Seguretat de la Informació és una qüestió cada vegada més rellevant i que afecta a totes les persones que, en algun moment, desenvolupen les seues activitats fent ús de les Tecnologies de la Informació.
A vegades, creiem que les nostres tasques diàries no són importants a nivell de seguretat o que la informació que tractem no té cap mena d'interès fora de l'àmbit universitari, aquesta actitud ens pot portar a una falsa sensació de seguretat.
La responsabilitat d'aconseguir un grau de seguretat adequat depèn de totes les instàncies que comprenen la Universitat, des de l'equip de govern fins a l'usuari final, cadascú ha d'aportar el seu gra de sorra per a prevenir els incidents de seguretat o, en cas de produir-se, minimitzar el impacte el màxim possible.
Per a aconseguir aquesta finalitat, a continuació, us anem a mostrar 10 claus per a la prevenció proactiva, complint amb aquestes claus aconseguirem estar més prop d'aconseguir l'objectiu comú de prevenir en lloc de reaccionar davant les possibles amenaces.
Sempre actualitzats
Mantingues actualitzats dispositius, programes i aplicacions.
Antivirus
Utilitza un antivirus per a analitzar els arxius, descàrregues i qualsevol informació allotjada en els teus dispositius.
Còpies de seguretat
Recorda protegir la informació rellevant realitzant còpies de seguretat periòdiques. La Universitat posa a la teua disposició emmagatzematge en el núvol privat per mitjà de https://disco.uv.es o https://nuvol.uv.es.
Accés als teus dispositius
L'accés als teus dispositius SEMPRE mitjançant usuari/contrasenya. No utilitzes contrasenyes en blanc o insegures.
Perdua de contrasenya
Proporciona un número de mòbil o compte de correu alternatiu per a recuperar la teua contrasenya. Emplena les teues dades en https://cuentas.uv.es.
Control accesos físics
No deixes el despatx sense vigilància o sense la porta tancada.
Bloqueig de pantalla
Estableix el bloqueig automàtic de pantalla perquè s'active automàticament com a màxim als 15 minuts d'inactivitat.
Atents al phishing
Desconfia de correus sospitosos o remesos per desconeguts. Davant qualsevol dubte, mai accedisques a enllaços ni òbrigues els adjunts.
Recorda les obligacions
Recorda que sempre has de complir amb les obligacions de seguretat.
https://www.uv.es/uvweb/universitat/ca/avis-legal/obligacions-seguretat-usuaris-1286233837464.html
Comunica els incidents
Davant qualsevol incident, posa't en contacte amb el Centre de Suport TIC de la UV - https://solicitudes.uv.es