
La institució acadèmica se sitúa en el Top100 mundial en Ciència i Tecnologia dels Aliments, Ciències Agrícoles, Geociències, Ciències Espacials, i Salut Pública, Mediambiental i Laboral.
La Universitat de València (UV) es manté com a primera institució d’ensenyament superior de la Comunitat Valenciana i tercera d’Espanya segons el rànquing d’investigació Best Global Universities 2026 (publicada en 2025) que avalua l’excel·lència investigadora i la reputació internacional. A més, està posicionada com la 105 millor d’Europa i la 261 del món.
En l’anàlisi per matèries, la Universitat de València és la millor d’Espanya en Geociències; i lidera entre les universitats valencianes 23 de les 30 disciplines avaluades en el rànquing.
A nivell internacional, la Universitat de València figura entre les 100 millors del món en Ciència i Tecnologia dels Aliments (posició 46), Ciències Agrícoles (posició 48), Geociències (posició 89), Ciències Espacials (posició 91), i Salut Pública, mediambiental i laboral (posició 94).
En les àrees de Ciència i Tecnologia dels Aliments i Ciències Agrícoles, la Universitat ocupa la segona posició a Espanya i una excel·lent classificació en la majoria de la resta de matèries computades.
El rànquing Best Global Universities és elaborat per la revista U.S. News & World Report per a donar resposta a la creixent demanda d’estudiants nord-americans que es plantegen matricular-se en universitats fora del seu propi país. Aquest rànquing analitza institucions de més de 104 països que han sigut classificades basant-se en 13 indicadors que mesuren el seu acompliment acadèmic en investigació i la seua reputació global i regional.
Pel que fa als indicadors del rànquing, la Universitat de València se situa en reputació regional de la investigació en la posició 79 del món. Aquest indicador analitza la reputació acadèmica de les millors universitats de cada regió en investigació durant 5 anys. A més, la puntuació global de la Universitat és de 60,3 en 2025, lleugerament inferior a la de l’any anterior, però que confirma l’estabilitat de la institució en l’elit universitària internacional durant els últims anys.
Aquests resultats reforcen el paper de la Universitat de València com a motor d’investigació i formació avançada en la Comunitat Valenciana i en el conjunt d’Espanya.