L’escriptora Monique Proulx participa en un encontre amb estudiantat en la Universitat

Monique Proulx

L’escriptora quebequesa Monique Proulx participa en un encontre a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació. Presenta i modera l’acte el professor de la Universitat Domingo Pujante. L’acte serà a les 12 hores en el Saló de Graus del centre. Proulx és autora de set novel·les i ha treballat també relats curts i guions. Dos de les seues obres han sigut adaptades al cinema.

Monique Proulx és una autora quebequesa de gran implicació social que aborda temes de candent actualitat, generalment en contextos urbans –molts d'ells en Montreal. La seua activitat com a escriptora és variada. Ha escrit set novel·les, relats curts i guions. Compta amb un gran reconeixement per part dels lectors i de la crítica. Dos de les seues novel·les han sigut adaptades al cinema:  ‘Le Sexe des étoiles’, 1987 i ‘Homme invisible à la fenêtre’, 1993. Destaca la seua antologia de relats curts ‘Les Aurores montréales’, 1996, traduïda a l’espanyol en 2014 (Mèxic),  i ‘Le cœur est un muscle involontaire’, 2002 i ‘Ce qu'il reste de moi’, 2015, el seu últim llibre publicat. 

Durant l’encontre amb l’autora es llegiran alguns extractes de les seues obres amb l’ajuda de l’estudiantat i es mantindrà un diàleg sobre la seua activitat com a escriptora i la seua particular visió de dona compromesa de Québec.

L’encontre s’emmarca dins de la iniciativa ‘Rostres de la Francofonia en la Comunitat Valenciana 2016’. Organitzat pel Departament de Filologia Francesa i Italiana, amb la col·laboració de l’Association Internationale des Études Québecoises (AIEQ) i l’Institut Français de Valencia, comptarà amb la presència de Carles Padilla, degà de la facultat; Gérard Teulière, director de l’Institut Francés; i Ana Monleón, directora del Departament de Filologia Fracesa i Italiana de la Universitat. 
 

Data d'actualització: 3 de de maig de 2016 09:06.

Llista de notícies