
El científic del CIBERER (Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Raras) José Luis García Giménez i l’investigador de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) Federico Borges Sáiz han estat els guanyadors de la I edició dels Premis Opinió Innovadora, dotats amb 200 euros cadascun, i organitzats per la Càtedra de Divulgació de la Ciència amb el finançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació i la Caja Mediterráneo (CAM).
Aquests guardons, a més, compten amb la col·laboració de la delegació del CSIC en la Comunitat Valenciana, la Federació de Joves Investigadors-Precaris i ‘Las Provincias’, diari on es publicaran, pròximament, els dos articles seleccionats.
Federico Borges amb el seu article ‘Quo vadis universitas’ ha aconseguit el I Premi Opinió Innovadora en la modalitat A) de ciències socials i de l’educació i humanitats. Borges treballa a l’Escola de Llengües de la UOC, és llicenciat en Filologia Anglesa per la Universitat Jaume I i actualment està realitzant la seua tesi doctoral sobre el rol de l’estudiant virtual. Per la seua banda, José Luis García ha guanyat en la modalitat B) de ciències bàsiques, ciències de la salut, enginyeries i arquitectures amb el treball titulat ‘Epigenética, el lenguaje celular que dará respuesta a multitud de enfermedades’. García és Doctor per la Universitat de València, a més de llicenciat en Ciències Químiques i també en Bioquímica per la mateixa entitat acadèmica. En l’actualitat, és investigador contractat CIBERER i desenvolupa la seua recerca a la Facultat de Medicina de la Universitat de València i a la Fundació per a la Investigació de l’Hospital Clínic de la Universitat de València (FIHCUV-INCLIVA).
El vicerector d’Investigació i Política Científica de la Universitat de València, Pedro Carrasco, ha valorat, durant el lliurament de guardons, “la participació de joves investigadors en aquesta nova convocatòria, la qual se suma a altres premis de comunicació científica impulsats per la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València , com també el compromís de la nostra institució en aproximar la ciència a la ciutadania i visualitzar els seus avanços al servei del progrés social, econòmic i cultural”.
Per la seua banda, el director de Las Provincias, Julián Quirós, ha expressat la satisfacció del rotatiu valencià per aquest acord de col·laboració amb la Universitat “que va a permetre que les qüestions científiques tinguen cabuda en el periòdic, trencant amb una tendència habitual a la premsa, la qual tradicionalment reserva a aquests temes un espai menor”. Alhora, Quirós també va destacar l’aposta pels joves investigadors i el suport que el concurs representa per als professionals que estan començant i que poden veure en part recompensat el seu esforç i dedicació.
L’objectiu dels I Premis Opinio Innovadora -convocats arran la celebració de les I Jornades d’Innovació en la investigació el passat març a la Universitat de València- és impulsar les habilitats comunicatives dels joves investigadors, com també la seua implicació en la transferència de coneixements a la societat a través dels mitjans de comunicació escrits. Alhora, es pretèn afavorir l’aproximació dels mitjans a la comunitat científica i fomentar la cultura científica en la societat valenciana. A aquesta primera convocatòria es van presentar vint treballs i els membres dels jurat han estat la professora de Periodisme de la Universitat de València Dolors Palau, Gustau Muñoz, del Servei de Publicacions de la institució i Pablo Salazar, cap de la secció d’Opinió del diari 'Las Provincias'.
Més informació: www.uv.es/cdciencia
Data d'actualització: 14 de de juny de 2011 13:06.
Llista de notícies