Els periodistes José Martí Gómez i Javier del Pino, hui a la Facultat de Matemàtiques, en els actes pels 50 anys

Javier del Pino, José Martí Gómez

Els periodistes José Martí Gómez i Javier del Pino, col·laborador i director, respectivament, del programa ‘A vivir que son dos días’ de la Cadena Ser, parlen hui, 22 de març, a la Facultat de Matemàtiques de la Universitat de València en el marc de la celebració del Cinquantenari dels estudis de Matemàtiques. El cicle de conferències es titula ‘Com ens veuen: les Matemàtiques des de l’altra vora’.

L’acte començarà a les 13 hores al Saló de Graus de la Facultat de Matemàtiques, i a continuació hi haurà un col·loqui.

José Martí Gómez exerceix el periodisme des de 1966, i ha rebut, entre d’altres guardons, el premi Manuel del Arco i el Ciutat de Barcelona. Al llarg de la seua trajectòria professional, José Martí Gómez ha tractat tots els gèneres: l'entrevista i el reportatge, la crònica política i cultural, la corresponsalia –durant cinc anys va ser corresponsal a Londres de la Cadena SER– i l'actualitat, a través de pinzellades en les quals es combinava la informació amb l'opinió en seccions diàries com a ‘Diari d'un reporter’ o a les pàgines d'opinió de ‘La Vanguardia’ i, en companyia de Josep Ramoneda, en el ‘Bestiario de Hora 25’ de Carlos Llamas. Al 2016 va publicar un llibre de memòries,’ El oficio más hermoso del mundo’, un recorregut per cinc dècades de la vida política, social i cultural espanyola als ulls d'un periodisme en declivi.

Javier del Pino va començar a treballar en la Cadena Ser en 1988, on va formar part  del equip de diversos programes fins que al 1997 va ser nomenat corresponsal permanent de la Cadena SER i col·laborador del diari El País a Washington, on va residir durant quinze anys. Va cobrir tots els grans esdeveniments que van succeir en aquest període, des de l'empat electoral entre George Bush i Al Gore, l'11-S, el Katrina o la victòria de Barack Obama. Al setembre de 2012 va tornar a Espanya per fer-se càrrec de la direcció i presentació de ‘A vivir que son dos días’, al front del qual continua. La seua activitat periodística i radiofònica ha estat guardonada amb múltiples premis, com ara  el Premi de Periodisme Internacional Cirilo Rodríguez, l’Antena d'Or o el premi Ondas.

Data d'actualització: 22 de de març de 2017 08:00.

Llista de notícies