
‘One Day in Europe: França, Alemanya, Polònia’. Amb aquest títol, la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació organitza unes jornades, els dies 16 i 17, per a informar de les opcions laborals i acadèmiques en l'estranger. ‘One Day in Europe’ pretén ajudar els estudiants a conéixer el sistema universitari d'aquests països, a més d'explicar-los com buscar treball i saber diferents opcions de postgraus.
Segons els organitzadors, “sovint als joves universitaris espanyols els preocupa no trobar una eixida laboral i veuen cada vegada més a prop la necessitat d'emigrar a altres països per a estudiar i/o treballar”. No obstant això, afegeixen “anar-se’n no assegura tindre una eixida professional, i resulta molt necessari saber què cal fer abans de marxar-se”.
‘One Day in Europe’ pretén ajudar els estudiants a conéixer el sistema universitari d'aquests països, a més d'explicar-los com buscar treball i presentar-los les diferents opcions d'estudis de postgrau en les universitats franceses i alemanyes.
Raphaël Bruchet i Matthias Jürgens seran els encarregats d'aproximar a aquests aspectes i altres com les beques que els alumnes poden sol·licitar per a estudiar en l'estranger. Aquests dos professionals de la Facultat organitzaran un taller per a explicar qüestions pràctiques de vital importància per als alumnes que desitgen cercar oportunitats laborals fora. Se’ls explicarà com realitzar un currículum en aquestes llengües i altres aspectes que poden marcar la diferència.
En aquestes jornades també tindrà protagonisme el factor de la vocació, la innovació i l’emprenedoria. Belén Torregrosa, llicenciada en Filologia Alemanya i especialitzada en innovació, que treballa com ‘freelance’ per a projectes de ‘storytelling’, acostarà a noves formes de contar. La qüestió de les marques és un assumpte d'actualitat i el punt de vista d'aquesta professional –i docent– pot acostar a estudiants i professors a una nova manera d'imaginar el seu futur laboral.
Lino Puertas i Rocío Martín presentaran la situació actual del francés dins de Nacions Unides, i les professions, i les oportunitats de treball relacionades amb els idiomes. Marta Broch i Maricel Esteban explicaran per què estudiar alemany i quin possibles eixides professionals s'ofereixen als llicenciats/graduats.
La professora Trinidad Marín Villora (Uniwersytet Wrocławski), doctorada per la Universitat de València, i el cònsol honorari de la República de Polònia a València, Ramón Sentís, faran una exposició sobre Estudiar i viure a Polònia. Cap recordar que Polònia es configura com un país que rep multitud de Erasmus. Ciutats estudiantils com Lodz o Lublin gaudeixen de reputació.
Alguns alumnes i becaris de Polònia, França i Alemanya comptaran precisament com va ser la seua estada en aquells països i presentaran a altres estudiants les seues experiències. També els donaran alguns consells per a ajudar-los a conéixer millor la realitat d'aquells països, acabar amb alguns mites i informar adequadament als estudiants de la Facultat sobre com funcionen Polònia, França i Alemanya.
El dia 16 a la vesprada es projectarà la pel·lícula ‘Galatasaray-Dépor (One Day in Europe)’. Una comèdia en la qual es conten quatre històries, l'acció de les quals transcorre en quatre ciutats diferents, sobre malentesos originats per la comunicació intercultural. I a les 20 hores haurà una lectura de poemes bilingüe alemany-polonés-francés / valencià – castellà en el marc de l'Aula de Poesia de la Universitat de València.
Més informació: http://www.uv.es/filtradcom
Data d'actualització: 15 de de maig de 2013 10:45.
Llista de notícies