La Universitat posa en marxa el nou Pla Estratègic (2012-2015)

Antoni Ariño, entre Tomás González i Amparo Mañes.

El vicerector de Cultura, Igualtat i Planificació, Antoni Ariño, ha encoratjat aquest dilluns la comunitat universitària a participar en l’elaboració del Pla Estratègic de la Universitat per al període 2012-2015. En el transcurs d’una jornada celebrada al Jardí Botànic de la Universitat, Ariño ha recordat que l’elaboració d’un pla estratègic és un imperatiu legal.

En les sessions ha participat Màrius Rubiralta, secretari general d’Universitats, i Juan Carlos Cubeiro, president d’Eurotalent. La cloenda ha estat a càrrec del rector Esteban Morcillo.

Antonio Ariño ha anunciat la presentació d’un balanç de l’anterior pla, que es va posar en marxa fa quatre anys. Segons ha remarcat, les circumstàncies han canviat i això ha obligat a anar canviant sobre la marxa algunes de les estratègies que s’havien establit: l’arribada de la crisi econòmica, la concessió del segell del Campus d’Excel·lència, els canvis legislatius... Ariño ha confiat en que a finals de gener de 2012 estiga redactat el pla. El vicerector ha explicat com el pla d’igualtat o el pla de sostenibilitat s’incorporaran al pla estratègic.

El delegat del rector per al Pla Estratègic, Tomás González, ha ressaltat que vivim en un context internacional on són importants els rànquings i les avaluacions. En aquest marc, cal detallar quins són els reptes concrets i quines les estratègies de l’organització. González ha dit que el context, encara que de crisi econòmica, és de major certesa, perquè, entre altres coses, ja s’ha tancat el procés d’adaptació a Europa. Ha afegit que els tres reptes de la Universitat són, en primer lloc, la satisfacció de les necessitats dels usuaris. Això s’aconsegueix millorant la capacitat investigadora, i definint clarament la tercera missió social de la Universitat (difusió de cultura i investigació, responsabilitat social...). En segon lloc, mantenint i millorant el nivell de recursos amb els que es compta. I en tercer lloc, explicitar i acotar l’àmbit d’activitat, definint, entre altres coses, el mapa de titulacions per ajustar-lo a la demanda. Tot això en un context de qualitat, transparència, eficàcia, innovació i suficiència.

La cap del servei d’Anàlisi i Planificació, Amparo Mañes, ha assegurar que l’èxit del pla depén de la capacitat d’involucrar a tota la comunitat universitària. En aquesta línia ha explicat la importància de participar en un fòrum web oberta a tots i totes, així com en les trobades de pensament i debat sobre els objectius i les estratègies. Tot això en una universitat amb una llarga tradició de participació col·lectiva.

La conferència de Juan Carlos Cubeiro portava per títol ‘Una estrategia para la ilusión. Qué podemos esperar de nuestra estrategia y qué debe esperar la estrategia de nosotros’. Cubeiro ha indicat que ens trobem en l’inici d’una nova època, que ha qualificat com a “era conceptual”, on entrarà en decliu el comportament racional. Les emocions, que en gran mesura tenen un component negatiu (la por, la desorientació...), guanyaran terreny en les estratègies de lideratge. Cubeiro ha detallat els requisits que tota organització hauria de tindre present a l’hora d’elaborar una estratègia eficaç dins del marc que ara s’obri. El conferenciant ha convidat els participants en el nou Pla Estratègic de la Universitat a prendre els treballs com un camí en el qual trobar gaudi i autorealització.
 

Data d'actualització: 18 de d’abril de 2011 14:39.

Llista de notícies