Grau en Ciències Gastronòmiques

  • Que els estudiants hagen demostrat posseir i comprendre coneixements en una àrea d'estudi que parteix de la base de l'educació secundària general, i se sol trobar a un nivell que, si bé descansa en llibres de text avançats, inclou també alguns aspectes que impliquen coneixements procedents de l'avantguarda del seu camp d'estudi.
  • Que els estudiants sàpien aplicar els seus coneixements al seu treball o vocació d'una forma professional i posseïsquen les competències que solen demostrar-se per mitjà de l'elaboració i defensa d'arguments i la resolució de problemes dins de la seua àrea d'estudi.
  • Que els estudiants tinguen la capacitat d'arreplegar i interpretar dades rellevants (normalment dins de la seua àrea d'estudi) per emetre judicis que incloguen una reflexió sobre temes rellevants d'índole social, científica o ètica.
  • Que els estudiants puguen transmetre informació, idees, problemes i solucions a un públic tant especialitzat com no especialitzat.
  • Que els estudiants hagen desenvolupat aquelles habilitats d'aprenentatge necessàries per a emprendre estudis posteriors amb un alt grau d'autonomia.
  • Posseir i comprendre els coneixements de l'àrea en l'àmbit de les Ciències Gastronòmiques.
  • Planificar, ordenar i canalitzar activitats de manera que s'eviten en tant que sigui possible els imprevists, es prevegen i minimitzen els eventuals problemes i s'anticipen solucions.
  • Adquirir la formació bàsica per a formular hipòtesi, arreplegar i interpretar la informació per a la resolució de problemes seguint el mètode científic i comprenent la importància i les limitacions del pensament científic.
  • Aprendre el suficient maneig de l'instrumental científic directament relacionat amb la seua tasca professional.
  • Ser capaç d'iniciar-se en nous camps de la gastronomia en general, a través de l'estudi independent.
  • Ser capaç de treballar en equip i d'organitzar i planificar activitats, tenint en compte, sempre, una perspectiva de gènere.
  • Resoldre tasques o realitzar treballs en el temps assignat per a això mantenint la qualitat del resultat.
  • Ser capaç de construir un text escrit comprensible i organitzat.
  • Ser capaç de distribuir el temps adequadament per al desenvolupament de tasques individuals o de grup.
  • Elaborar i manejar els escrits, informes i procediments d'actuació més idonis per als problemes suscitats i utilitzant un llenguatge no sexista.
  • Saber aplicar aqueixos coneixements al món professional, contribuint al desenvolupament dels Drets Humans, dels principis democràtics, dels principis d'igualtat entre dones i homes, de solidaritat, de protecció del medi ambient i de foment de la cultura de la pau amb perspectiva de gènere.
  • Ser capaç de realitzar les aproximacions requerides amb l'objecte de reduir un problema fins a un nivell manejable.
  • Distingir varietats, especejament, corts, conservació i aplicacions culinàries d'aliments animals.
  • Comprendre d'una manera general el funcionament cel·lular.
  • Ser capaç de comprendre els nivells d'organització del cos de les plantes.
  • Conèixer el funcionament d'aparells i tècniques elementals relacionades amb la biologia de les matèries primeres alimentàries.
  • Saber transmetre la informació entre la gerència i els professionals responsables de l'àrea jurídica.
  • Interpretar la normativa que afecta a la indústria agroalimentaria i de la restauració.
  • Conèixer els fonaments de la Física en els seus aspectes teòrics i experimentals i la influència de factors físics sobre components dels aliments.
  • Conèixer les bases psicològiques i els factors biopsicosociales que incideixen sobre el comportament dels consumidors en la presa de decisions respecte al consum d'aliments.
  • Ser capaç d'aplicar les normes de protocol en gastronomia
  • Planificar i gestionar els recursos humans de les empreses gastronòmiques.
  • Conèixer els fonaments químics d'aplicació en gastronomia.
  • Conèixer l'estructura i les propietats de les macromolècules biològiques i la seua relació amb la funció que realitzen.
  • Conèixer les principals rutes metabólicas i obtenir una visió integrada dels processos d'obtenció d'energia.
  • Conèixer què és una empresa, les bases del seu funcionament i comprendre els conceptes bàsics del màrqueting.
  • Analitzar, sintetitzar i resumir críticament la informació que es deriva de l'observació dels fenòmens culinari i gastronòmic.
  • Conèixer en l'organisme humà el funcionament dels diferents aparells i sistemes d'interès per a les ciències gastronòmiques.
  • Conèixer els nutrients, la seua funció en l'organisme, la seua biodisponibilitat, les necessitats i recomanacions, i les bases de l'equilibri energètic i nutricional.
  • Dissenyar ofertes gastronòmiques atractives, saludables i adequades a les característiques de l'establiment i expectatives del mercat.
  • Ser capaç de comparar la composició i les propietats (nutritives, tecnològiques i beneficioses) dels diferents grups d'aliments, utilitzant les taules i bases de dades de composició dels aliments.
  • Ser capaç de realitzar l'avaluació nutricional de qualsevol aliment sobre la base de la seua composició o etiquetatge general o nutricional, que li permeta integrar-lo en el binomi alimentació-salut.
  • Conèixer i saber aplicar les mesures higièniques i preventives de les principals alteracions dels aliments produïts per components biològics i químics.
  • Gestionar i manipular aliments des de l'àmbit de la seguretat alimentària.
  • Identificar els ingredients claus en la gastronomia mediterrània, conèixer els processos d'elaboració i difondre les seues pautes d'alimentació i els seus efectes beneficiosos sobre la salut.
  • Reconèixer els ingredients, tècniques culinàries i ser capaç de presentar plats i begudes de les principals gastronomies europees, asiàtiques, africanes i americanes.
  • Conèixer i saber aplicar les tècniques emergents industrials i culinàries.
  • Conèixer i saber avaluar i prevenir els riscos biològics en els aliments.
  • Saber organitzar grans esdeveniments i activitats gastronòmiques.
  • Aplicar els coneixements adquirits en assignatures prèvies en la restauració col·lectiva.
  • Conèixer els processos tecnològics bàsics en la indústria agroalimentaria i les modificacions que pateixen els aliments com a conseqüència d'aquestes.
  • Analitzar, posar a punt i desenvolupar el procés d'elaboracions bàsiques culinàries de múltiples aplicacions, utilitzant els mètodes d'emmagatzematge i conservació.
  • Classificar, avaluar i descriure les propietats de les matèries primeres utilitzades en cuina atenent a les seues característiques organolépticas, nutricionals, de qualitat i possibilitats d'intervenció en les ofertes gastronòmiques.
  • Caracteritzar elaboracions culinàries atenent a la seua composició, producció i servei.
  • Analitzar els processos de cuina, identificant i caracteritzant les tècniques, operacions, fases, paràmetres d'operació i control i serveis associats necessaris per a les elaboracions culinàries, definint els resultats que han d'obtenir-se.
  • Conèixer i saber aplicar les tècniques culinàries per a optimitzar les característiques organolépticas i nutricionals dels aliments, amb respecte a la gastronomia tradicional i actual.
  • Conèixer els conceptes generals i fonaments teòrics de l'anàlisi sensorial d'aliments i entendre els aspectes bàsics de la percepció sensorial, tals com la fisiologia dels sentits i propietats sensorials dels aliments.
  • Adquirir habilitats d'anàlisis i interpretació de resultats d'avaluació sensorial i l'aplicació de l'anàlisi estadística adequat a cada disseny experimental.
  • Conèixer les funcions pròpies d'un sumiller.
  • Gestionar les tasques de gestió associades a la sumillería.
  • Conèixer, analitzar criticament i preveure la situació i tendències socioeconòmiques en tots els sectors productius privats de la Gastronomia com escenaris del desenvolupament professional i empresarial.
  • Comprendre la gestió de sistemes i processos de qualitat.
  • Dissenyar, implantar i interpretar les actuacions i els projectes de logística i de producció a l'efecte d'ajudar a la gerència en els processos de presa de decisions.
  • Comprendre el funcionament en polítiques públiques i les oportunitats que es deriven per al sector gastronòmic.
  • Dirigir i gestionar els diferents tipus d'entitats en l'àmbit de la restauració.
  • Conèixer i dissenyar estratégias de desenvolupament local amb una participació principal de la gastronomia a través dels diferents sectors productius implicats.
  • Comprendre l'evolució històrica, antropològica i sociològica de la gastronomia.
  • Conèixer els factors socioculturals que incideixen en la selecció i classificació d'aliments i ingredients i en les elaboracions culinàries.
  • Reconéixer la pluralitat de punts de vista amb què es construeix el fet alimentari a través de distints agents i discursos socials.
  • Ser capaç d'utilitzar els termes gastronòmics més rellevants en llengües estrangeres.
  • Analitzar críticament i preveure la situació i tendències econòmiques internacionals i en els mercats i països rellevants com escenaris de les decisions professionals i empresarials en les activitats gastronòmiques.