La Generalitat reconeix a membres i serveis de la Universitat de València en els Premis 9 d’Octubre.

  • Gabinet de la Rectora
  • 13 d’octubre de 2021
 

La Generalitat Valenciana ha concedit, amb motiu de la commemoració del 9 d'octubre, dia de la Comunitat Valenciana, quatre distincions a persones i entitats que formen part de la Universitat de València o que estan estretament vinculades a la institució.

La Generalitat ha considerat dignes de la Distinció al Mèrit Científic a la Catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat de València, Dolores Corella, i al oncohematólogo de l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe i professor honorari de la Universitat, Miguel Ángel Sanz.

A més, l'editorial Publicacions de la Universitat de València ha rebut la Distinció de la Generalitat l'any del seu centenari, mentre que el Projecte Escena Erasmus, que busca la integració de l'estudiantat participant en aquest programa de mobilitat mitjançant el teatre ha rebut la Distinció Lluís Vives.

Amb una brillant carrera acadèmica a la Universitat de València, en la qual a més de Catedràtica en Medicina és Doctora en Farmàcia, Dolores Corella és, a més d'una professora dedicada, una investigadora pionera en la investigació epidemiològica, en la qual va integrar els seus coneixements sobre genòmica nutricional de manera nova. Així mateix, en 1998 va crear la primera Unitat d'Investigació en Epidemiologia Genètica Molecular, la qual dirigeix, i des de 2006 dirigeix també el grup del Ciber Fisiopatologia d'Obesitat i Nutrició.

Per part seua, el facultatiu ja retirat Miguel Ángel Sanz, qui va cursar el seu doctorat a la Universitat de València, va treballar més de quaranta anys en el tractament de la leucèmia i altres malalties oncohematológicas. Va ser responsable del Grup d'Investigació del IIS La Fe i Director de l'Àrea de Oncohematología d'aquest hospital. De la seua extraordinària carrera destaca l'elevadíssim percentatge de pacients amb leucèmia mieloide que han aconseguit controlar la seua malaltia i tindre una esperança de vida similar a la de persones sanes, així com la presidència de diferents grups investigadors.

El premi a Publicacions de la Universitat de València (PUV) reconeix el segle de vida d'aquesta editorial que vincula a la Universitat de València i els llibres. Amb un llarg historial de premis en el seu haver, rebuts en diferents certàmens de reconegut prestigi, l'editorial universitària col·labora, a més, amb diferents associacions, locals, regionals i nacionals que amplien el seu camp d'influència.

Finalment, la Generalitat ha premiat a la innovadora iniciativa Escena Erasmus, un projecte que, afavorit pels vicerectorats de Cultura i Esports, Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, i Internacionalització i Cooperació, sota la direcció de CRIT Companyia de Teatre, aprofita el potencial creatiu dels estudiants d'intercanvi que visiten València per a desenvolupar tallers d'interpretació i formació teatral.