
La ERI-Polibienestar de la Universitat de València ha subscrit un acord amb la Johns Hopkins University (JHU) per a la utilització de l'instrument Probability of Repeat Admissions Tool (PRA), un sofisticat protocol que permet la detecció de pacients majors d'alt risc d'hospitalització. Polibienestar col·labora amb l'Agència Valenciana de Salut de la Conselleria de Sanitat en una investigació amb cinc-cents pacients per a avaluar l'eficàcia preventiva del PRA. Les primeres proves a Espanya s'han realitzat als hospitals Arnau de Vilanova, Dr. Peset i La Ribera.
L'objectiu principal de l'instrument PRA és detectar pacients de 65 o més anys d'edat amb alt risc de ser hospitalitzats, especialment en l'any següent després de la seva valoració. En la Comunitat Valenciana l'instrument ha estat aplicat en una mostra de 500 pacients dels departaments de salut 6, 10 i 11. En l'estudi han participat els Hospitals Arnau de Vilanova, Dr. Peset i La Ribera, i un total de 5 centres de salut connectats amb els mateixos. Els primers resultats de l'aplicació de l'instrument PRA mostren la seva capacitat per a detectar correctament als pacients que posseïxen una alta probabilitat de sofrir ingressos en el futur, sent una eina molt útil per a la detecció d'ingressos de repetició (sensibilitat 0.69 sobre 1; eficiència diagnòstica 0.77 sobre 1; i el valor predictiu negatiu 0,92 sobre 1).
La Johns Hopkins University ocupa el lloc 16 en el ranquing mundial d'institucions d'investigació segons el SIR World Reports 2010. El PRA desenvolupat en la University of Minnesota i el copyright del qual té la Johns Hopkins University, ha estat utilitzat des de llavors per més de 170 organitzacions d'Estats Units per a identificar el risc d'hospitalització de repetició de pacients dintre del sistema Medicare. Així mateix, ha estat aplicat de forma experimental en els sistemes sanitaris de diversos països europeus, com Alemanya, Anglaterra i Suïssa.
Polibienestar és un grup d'investigació interdisciplinar de la Universitat de València, referent a Espanya, especialitzat en investigació, innovació i tecnologia social, assessorament tècnic i formació en l'àmbit de les polítiques socials.
Polibienestar se situa amb aquest tipus d'acords en un posició pionera d'excel·lència en l'àmbit de les cures sociosanitarios, potenciant millores en el Sistema Sanitari Valencià dintre de la línia d'investigació “Eficiència i qualitat de sistemes de cures de llarga durada”, que dirigeix el professor Francisco Ródenas. Aquesta iniciativa és un pas més en l'esforç per portar a terme una investigació de qualitat en aquest camp, desenvolupada actualment des de Polibienestar amb projectes com ContinuityCare, per a l'optimització de la continuïtat assistencial de persones majors depenents, finançat pel ministeri de Ciència i Innovació ; o el projecte INTERLINKS, Health systems and long-term care for older persons in Europe – Modelling the Interfícies and LINKS between prevention, rehabilitation, quality of services and informal care (EU Seventh Research Framework Programme –FP7-HEALTH-).
Data d'actualització: 2 de de febrer de 2011 12:03.
Llista de notícies