II Setmana per la Igualtat a la Universitat de València

La Universitat de València celebra, del 28 de març a l’1 d’abril, la II Setmana per la Igualtat, que té com a objectiu, tal com preveu el I Pla d’Igualtat, “tractar i valorar els obstacles que produeixen les desigualtats entre homes i dones”. Es realitzaran més de trenta activitats, organitzades per la Unitat d’Igualtat, la Delegació d’Estudiants, els centres i diferents associacions d’estudiants. El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha inaugurat aquesta nova cita.

Esteban Morcillo -que va estar acompanyat per Silvia Barona, vicerectora de Comunicació i Relacions Institucionals; Rosa Marín, vicerectora de Postgrau, i Màximo Ferrando, vicerector d'Economía, així com per altres representats de la comunitat universitària-, ha destacat que el compromís amb la igualtat es "ferm i decidit i no només forma part d'aquest equip rectoral, sinò de la Universitat com a institució". El rector ha afirmat que la igualtat es un valor "en si mateix,  i el camí encetat per la Universitat, que es demostra en iniciatives com esta II Setmana per la Igualtat, és irreversible".

La Facultat de Ciències Socials organitza l’exposició Dones, sindicalistes, feministes. CCOO PV 1956 – 1982.

Un espai per a les aportacions de les dones a la institució universitària es trobarà a la Facultat de Geografia i Història el 30 de març, a les 19 hores, amb la conferència de les historiadores Dolores Sánchez Durà i Vicenta Verdugo Martí sobre les primeres dones que accediren a la Universitat de València.

Així mateix, el Fòrum de Debats també es fa ressò d’aquesta iniciativa i ha programat, per al 31 de març, la presentació del llibre Las parlamentarias en la I legislatura: Cortes Generales (1979-1982), amb les intervencions de la senadora i presidenta de la Comissió d’Igualtat al Congrés, Carmen Calvo; la senadora i regidora de l’Ajuntament de València, Carmen Alborch; la vicerectora de Comunicació i Relacions Institucionals de la Universitat de València, Sílvia Barona; la directora de la Unitat d’Igualtat de la Universitat, Olga Quiñones; i l’autora del llibre, Júlia Sevilla.

D’altra banda, Temps de dones és un cicle de cinema compost per tres pel·lícules: Las horas, Mataharis i Las mujeres de verdad tienen curvas, que es projectaran amb un col·loqui posterior a l’Auditori Muntaner del Col·legi Major Lluís Vives els dies 30 i 31 de març, i 1 d’abril, a les 18 hores. El cicle està organitzat per l’Aula de Cinema, Espai Cinema, el col·lectiu d’estudis de gènere Transformacció i la Unitat d’Igualtat. Aquests films permeten teixir un discurs sobre els temps i les vides de les dones.

L’altra meitat de la ciència és el títol de la conferència que Carmen Carreras, professora de Física dels Materials de la UNED, impartirà a la Biblioteca del Campus de Burjassot-Paterna el 31 de març a les 12:30 hores. La dona i la ciència és també el tema de les primeres jornades de l’Associació Valenciana d’Estudiants de Farmàcia que realitzaran sessions i exposicions durant aquesta setmana al Campus de Burjassot-Paterna.

La II Setmana per la Igualtat està conformada, a més, per tot un seguit d’activitats proposades per associacions d’estudiants a través de la convocatòria d’ajudes de la Delegació d’Estudiants i la Unitat d’Igualtat i gestionades pel CADE. Onze associacions han presentat propostes que es desenvoluparan durant la setmana en els tres campus. Tallers, xarrades, intervencions, cinefòrums, enquestes, cartells i exposicions omplin de contingut les aules, vestíbuls i espais oberts de la Universitat.

El programa es pot descarregar de la pàgina web de la Unitat d’Igualtat: http://www.uv.es/igualtat.

Respecte a l’edició de l’any passat, ha augmentat la participació d’estudiants. Si bé l’any passat es va comptar amb sis activitats proposades per quatre associacions d’estudiants, aquest any es programen díhuit activitats organitzades per onze associacions d’estudiants a través de la convocatòria d’ajudes.

Data d'actualització: 25 de de març de 2011 12:53.

Llista de notícies