Lliurament dels XI Premis de la Crítica de l'Institut de Filologia Valenciana

Ferran Carbó, director de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.

El director de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (IIFV), Ferran Carbó, ha lliurat aquest dijous 1 de març els XI Premis de la Crítica que organitza aquest institut d’investigació. L’acte comença a les 12 hores amb una conferència en el Paranimf de l’edifici històric de La Nau que pronunciarà Jaume Cabré amb el títol “La creació del món”.

A continuació s'han lliurat els premis següents: Premi de Creació Literària, a Raquel Ricart Real per Les ratlles de la vida; Premi de Literatura Infantil i Juvenil, a Fina Mas Grau i Lourdes Bellver per La rata Marieta; Premi d’Arts Escèniques i Audiovisuals, a la Companyia L’Horta Teatre, per la seua trajectòria; Premi de Comunicació i Difusió Cultural a Amanda Gascó, pel documental Una llengua que camina; i Premi d’Estudis Lingüístic i Literaris a Faust Ripoll per Valencianistes en la postguerra.

L’objectiu d’aquest certamen és atorgar una distinció a llibres publicats l’any anterior en diverses especialitats, prenent en compte tots els apareguts al País Valencià o a fora, d’autors valencians, i els de temàtica filològica centrats en aquest àmbit territorial. Amb aquesta iniciativa, l’IIFV pretén a més eixamplar i aprofundir la seua relació amb el món literari actual, més enllà de les tasques acadèmiques i investigadores que li són pròpies i és alhora una mostra de suport a l’activitat editorial valenciana.

El lliurament del XI Premis de la Crítica forma parteix dels actes commemoratius de la publicació fa 50 anys de l’obra de Joan Fuster “Nosaltres els valencians”, dels vint anys de la mort de l’escriptor i els noranta del seu naixement.

Data d'actualització: 5 de de març de 2012 07:54.

Llista de notícies