La cooperació universitat-empresa, motor de desenvolupament socioeconòmic

Carlos Pascual durant la seua intervenció. A la dreta, el rector i el conseller d'economia.

La cooperació entre la Universitat de València i el seu entorn empresarial és essencial com a motor de desenvolupament socioeconòmic. Aquesta ha sigut la idea més repetida durant l’acte de commemoració del 25 aniversari d’ADEIT, que ha reunit aquest dimecres en la seua seu als més alts representants del món universitari, empresarial i de l’Administració. Han presidit l’acte el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo; el conseller d’Economia, Máximo Buch, i el president del Consell Social i d’ADEIT, Carlos Pascual.

“La nostra és una Universitat estretament unida al cor d’aquesta societat, una institució acadèmica sorgida de la mateixa ciutadania per a contribuir al desenvolupament del nostre territori”, ha assenyalat Esteban Morcillo, qui, a més, ha afirmat que la relació de la Universitat de València i la Fundació Universitat-Empresa al llarg dels últims 25 anys “ha permés crear i millorar constantment un entorn de col·laboració únic entre empresa i universitat”.

La Universitat, una inversió econòmica
El rector ha insistit en la contribució de les universitats públiques a la riquesa i benestar econòmic de la societat. “La despesa en universitat és una vertadera inversió econòmica”, ha assenyalat, al mateix temps que ha afegit: “És la decisiva contribució de la universitat a la cohesió social”.

Per la seua banda, el president del Consell Social i d’ADEIT, Carlos Pascual, ha assenyalat que la innovació, la formació i l’ocupació, principals eixos d’actuació d’ADEIT, encara que “viuen temps convulsos”, constitueixen “la base de l’enfortiment i recuperació que precisa el nostre sistema de ciència, tecnologia i empresa, i resulten de vital importància per a afrontar amb garanties una nova etapa de desenvolupament econòmic i social”.

Entre els principals reptes del món de l’empresa per als pròxims anys, el president d’ADEIT ha avançat la necessitat de guanyar en grandària, d’apostar per la innovació en col·laboració amb la Universitat i d’invertir en capital humà qualificat. En relació als desafiaments de la Universitat, Carlos Pascual ha apuntat a la necessitat d’oferir una formació més enfocada al mercat, d’incrementar l’aposta per la formació empresarial i de racionalitzar i agilitar la gestió universitària, entre altres.

ADEIT, referent de cooperació universitat-empresa
Creada en 1987 a instàncies del Consell Social, ADEIT fomenta la vinculació de la Universitat de València a partir de tres grans eixos: innovació, formació i ocupació. Al llarg de la commemoració, s’han repassat les principals fites d’aquests 25 anys. Més de 80.000 estudiants de postgrau, prop de 16.000 pràctiques en empreses gestionades, 17.000 titulats orientats per a l’ocupació, 3.000 becaris Leonardo da Vinci i més de 3.500 emprenedors assessorats per a la creació d’empreses són algunes de les dades destacades durant l’esdeveniment.

A més, al llarg de la commemoració, s’han lliurat guardons a persones clau durant aquest recorregut com l’exrector Francisco Tomás; l’actual rector, Esteban Morcillo; el president del Consell Social i d’ADEIT, Carlos Pascual, i els patrons electes del Patronat d’ADEIT, entre els quals es troben Cambra de València, Colebega, Consum, Emivasa, ETRA, Fira València, Fundació Bancaixa, Fundació Iberdrola, GH Electrotermia, La Caixa, Mercadona, Pavasal, RNB, Umivale i Vossloh.

XVIII Premis Universitat-Societat del Consell Social
Coincidint amb la commemoració del 25 aniversari d’ADEIT, s’han lliurat els XVIII Premis Universitat-Societat, que enguany, en la modalitat d’Empreses i Institucions, han recaigut en Almirall, per la seua recerca en col·laboració amb la Universitat de València; en Grup Eulen, pel seu programa de pràctiques, i en la Comissió Europea, guardonada en la modalitat de trajectòria de col·laboració. D’altra banda, en la modalitat Universitat de València, el premi a la recerca i desenvolupament ha sigut per al professor del Departament de Termodinàmica, José Moreno; el de gestió universitària, per al tècnic del laboratori del Departament de Cirurgia, Raúl Sales; el d’activitat formativa de postgrau i d’especialització, per al Màster en Medicina Forense, i el de grup d’estudiants, per a l’Associació ConCiencia Crítica.

Finalment, en la modalitat d’excel·lència docent, s’ha premiat a les professores Rosa María Giner, catedràtica del Departament de Farmacologia; María Amparo Sanz, professora del Departament de Biologia Vegetal; i María Isabel López, professora del Departament d’Economia Aplicada.

Més informació: http://25anys.adeituv.es/

Data d'actualització: 25 de d’abril de 2013 07:52.

Llista de notícies