Alaquàs i Burjassot celebren jornades universitàries sobre economia social i emprenedoria respectivament

Moment de les jornades.

El Castell d'Alaquàs ha acollit aquest dimarts un cicle de conferències sobre sensibilització en economia social per a la prestació de serveis públics locals; i aquest dimecres és el torn de Burjassot, on es va a dur a terme un curs d’emprenedoria social. Tots dos cicles de conferències han sigut organitzats pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València i els ajuntaments d'aquestes localitats, amb la col·laboració econòmica de Caixa Popular.

La jornada a Alaquàs va arrancar ahir amb la inauguració per part de l'alcaldessa, Elvira García, el director de l'oficina de Caixa Popular d'Alaquàs, Pep Cuenca, i el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla. Aquesta trobada pretenia analitzar els beneficis que aporta l'ús d'empreses socials perquè els ajuntaments desenvolupen les seues polítiques, i també les diferents fórmules que aquests poden utilitzar per a la gestió directa o indirecta de serveis locals per a Empreses Socials, incentivar la autoocupació o afavorir la inserció soci-laboral. 
 
Mª Pilar Alguacil (Dpt. Dret financer i Història del Dret. IUDESCOOP) va oferir una ponència sobre els avantatges que aporta l'Economia Social en l'àmbit local. Mª José Vañó (Dpt. Dret Mercantil ‘Manuel Broseta’. IUDESCOOP), va analitzar la temàtica de la prestació de serveis locals per a les empreses socials. Es va encarregar de presentar les conferències Gustavo Zaragoza (Dpt. Treball Social i Serveis Socials. IUDESCOOP). Finalment, l'acte va concloure amb un debat entre els ponents i el públic assistent. 
 
D’altra banda, la Casa de la Cultura de Burjassot acull avui un curs d’emprenedoria social, dirigit a emprenedors i responsables de polítiques locals d'ocupació, que permet conèixer les línies bàsiques de l'empresa social, com es constitueix i es finança i quin règim fiscal i laboral té. La jornada ha sigut inaugurada per l'alcalde de la localitat Rafael García García, el vicerector de Participació i Projecció Territorial i el director de Caixa Popular de Burjassot Juanjo Merino Cervera. 
 
Es tracta d'un curs intensiu en el qual intervenen els professors Gustavo Zaragoza, que se centrarà en la motivació per a l’emprenedoria; Mª José Vañó, que explicarà com construir una cooperativa o una societat laboral i mostrarà als assistents les formes jurídiques d'empresa d'Economia Sòcia; i Mª Pilar Alguacil, que tractarà la fiscalitat de les empreses d'Economia Social i els tràmits fiscals i declaracions que han de presentar-se. Finalment, Manuel Alegre (Dpt. Treball Social i Serveis Socials. IUDESCOOP), aprofundirà en el camp del règim de seguretat social. 
 
Aquests cicles de conferències són el resultat del conveni mac de col•laboració, signat entre la Universitat de València i l'entitat Caixa Popular-Caixa Rural C.C.V., amb l'objectiu d'establir un marc d'actuació per a la cooperació entre ambdues institucions en activitats de formació especialitzada, de recerca aplicada, i de formació universal a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial.
 
Aquest conveni ha donat lloc a una sèrie d'activitats formatives relacionades amb l'economia social, que comprenen dos tipus d'actuació: d'una banda cursos de emprenedoria social, impartits ja a Gandia i Burjassot i que el proper dimecres 26 de novembre arribarà a la Mancomunitat de l'Horta Sud (Torrent). D'altra banda, la realització de jornades de sensibilització en economia social per a la prestació de serveis púbics locals, que després de celebrar-se a Gandia i Alaquàs, el dimarts 25 de novembre tindrà lloc a Canals i el 2 de desembre a Sueca.
 
 

Data d'actualització: 19 de de novembre de 2014 11:20.

Llista de notícies