Conferència de Susan George a La Nau sobre el poder ‘il·legítim’ de les empreses transnacionals

Susan George.

Susan George, la presidenta honorífica d’ATTAC França i una de les investigadores més rellevants del TNI (Transnational Institute), l’institut internacional d’investigació que porta més de 40 anys treballant per un món més democràtic i sostenible, oferirà una conferència aquest dimarts, 13 d’octubre, a les 19 hores, al Centre Cultural La Nau. L’acte tindrà lloc a l’Aula Magna i l’entrada és lliure fins completar-ne l’aforament.

La conferència de George, que porta per títol ‘Sobre usurpadors i empreses transnacionals: el procés de la negociació del TTIP (Trasatlantic Trade & Investment Partnership)’, es produeix a propòsit del seu últim llibre ‘Los usurpadores. Cómo las empresas transnacionales toman el poder’ (Icaria, 2015), que tracta sobre “el poder il•legítim” de lobistes i executius d’empreses transnacionals que són capaços de gestionar xifres de negocis superiors a la suma del PIB de diversos països on operen i que interfereixen en les vies democràtiques de la societat. 
 
Doctora en Ciències Polítiques, llicenciada en Filosofia per la Sorbona i en Llengua Francesa pel Smith College, politòloga, presidenta del Transnational Institut  d’Àmsterdam, autora de 14 llibres traduïts a nombrosos idiomes, ha advertit i escrit sobre justícia social sent una referència per al moviment ‘altermundista’ i una ferma defensora de les persones corrents per a les quals defensa que tinguen instruments per a l’acció. En això incideix un dels seus assajos més ambiciosos, ‘L’informe Lugano’ (Icaria i Oxfam Intermón), una proposta a la subversió a les polítiques de les superpotències i dels organismes econòmics supranacionals que regeixen les polítiques locals. 
 
L’acte està organitzat per ATTAC València i la Campanya TTIP, per aquest motiu George estarà acompanyada en el debat per la presidenta d’aquesta entitat, Patricia Olascoaga, i pel catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de València Joan Romero. La conferència serà en anglès amb traducció simultània en castellà. 
 

Data d'actualització: 8 de d’octubre de 2015 14:11.

Llista de notícies