Consum, la Fundació IVO i Vicente Todolí, guardonats en els XIX Premis Universitat-Societat

Logo XIX Premis Universitat-Societat.

Consum Cooperativa, la Fundació de l’Institut Valencià d’Oncologia (IVO) i l’expert en art Vicente Todolí han estat alguns dels guardonats amb els XIX Premis Universitat-Societat. Aquests premis, que seran lliurats el pròxim 16 de desembre, estan promoguts pel Consell Social de la Universitat de València amb l’objectiu de reconèixer els millors casos de cooperació entre la universitat i la societat.

La cooperativa valenciana Consum ha estat guardonada en la categoria ‘Trajectòria de Col·laboració’ com a reconeixement a l’exemplar desenvolupament i implementació dels programes de cooperació que la firma té amb la Universitat de València. Des de 1996 ambdues institucions col·laboren estretament a través de convenis de pràctiques d’estudiants, programes d’estades de professors en l’empresa, participació en jornades, fòrums i patrocinis. Consum forma part del Patronat de la Fundació Universitat-Empresa ADEIT des de setembre de 2004 i és membre del Patronat de la Càtedra de Cultura Empresarial amb la qual col·labora activament a través del Programa de Mentorització per a Emprenedors universitaris des de juny de 2013.
 
En la categoria de ‘Recerca i Desenvolupament’, que busca reconèixer projectes d’R+D entre equips de la Universitat de València i empreses o institucions en els quals s’estableix una relació de cooperació model, el guardó ha recaigut en la col·laboració que mantenen la Fundació de l’Institut Valencià d’Onocologia (IVO) amb l’equip de recerca ‘Personalitat i Salut’ de la Universitat de València. La relació data de 1985, quan es va establir el primer projecte de recerca a l’àrea de psiconcologia finançat a Espanya. Aquesta relació es tradueix, a més, en la cooperació en el desenvolupament de dos cursos propis de postgrau de la Universitat de València: el Màster en Psiconcologia i el Diploma d’Atenció Psicosocial al Pacient Oncològic.
 
La principal novetat d’aquesta edició ha estat la incorporació de la categoria ‘Alumni Plus’, amb l’objectiu de reconèixer l’excel·lència professional, acadèmica i/o empresarial d’un antic alumne de la Universitat de València. En aquest apartat, a proposta del jurat, s’ha premiat a Vicente Todolí, comissari d’exposicions i expert en art que ha ocupat nombrosos llocs d’importància en destacades organitzacions com la Tate Modern Gallery de Londres, l’IVAM, l’ICA d’Àmsterdam, el Museu Serralves d’Art Contemporani a Porto o el Museu Nacional d’Art Reina Sofía.
 
A més, aquesta categoria també està dirigida a reconèixer l’aportació d’idees i projectes innovadors del col·lectiu d’estudiants de la Universitat de València en el marc de la col·laboració entre Universitat-Societat. En aquest àmbit s’ha premiat els estudiants Raquel Baixauli Romero, a l’Àrea d’Humanitats, i Carlos Gómez García, a l’Àrea de Ciències Socials. 
 
D’altra banda, dins de la modalitat ‘Excel·lència Docent’, uns premis dirigits a professors universitaris i reconeguts per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, els professors premiats han estat: María Amparo Blázquez Ferrer, del Departament de Farmacologia; Francisco José Climent Diranzo, del Departament d’Economia Financera i Actuarial, i Rosa María García Lopera, del Departament de Química Física.
 
El jurat d’aquests premis, que es lliuraran dimarts 16 de desembre, ha estat format per Manuel Broseta, president del Consell Social de la Universitat de València; Esteban Morcillo, rector de la Universitat de València; Carlos Pascual, president de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València; José Vicente González, president de CIERVAL; Emèrit Bono, catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de València; i Joan Llinares, gestor cultural i administrador de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM).
 

Data d'actualització: 1 de de desembre de 2014 12:17.

Llista de notícies