L’expert Avner Greif, en la Trobada d’Excel·lència Econòmica que VLC/CAMPUS celebra a la Universitat de València

Avner Greif.

La Facultat d’Economia de la Universitat de València rep hui dilluns, 15 de setembre, a la Sala Ignasi Villalonga, de 12:30 a 14 hores, el doctor Avner Greif, catedràtic d’Economia, Humanitats i Ciències, i membre titular del Center on Democracy, Development and the Rule of Law de la Universitat de Stanford, en una Trobada d’Excel·lència Internacional en Economia de VLC/CAMPUS.

Avner Greif presentarà un compendi dels seus treballs més recents sobre els aspectes culturals, socials i institucionals en què es fonamenten la cooperació i el desenvolupament a la Xina i a Europa amb el títol ‘Polity versus Society in Cultural and Institutional Co-Evolution: China and Europe Compared’. Aquesta trobada, organitzada pel Departament d’Anàlisi Econòmica amb la col·laboració de la Facultat d’Economia, ERICES i VLC/CAMPUS, té com a principal objectiu potenciar la interacció entre l’elit investigadora, la comunitat científica valenciana i l’estudiantat.

Avner Greif és catedràtic d’Economia a la Universitat de Stanford, on també ocupa la Càtedra Bowman Family en Humanitats i Ciències. Així mateix, col·labora com a membre titular en el Feeman Spogli Institute for International Studies i és professor associat del Center on Democracy, Development and the Rule of Law de la Universitat de Stanford. El 1998 va ser guardonat amb una de les prestigioses beques de la Fundació MacArthur que, en els cercles acadèmics dels Estats Units, es comparen amb els premis Nobel. Superades les expectatives creades per aquest guardó, el 2006 publicà una de les obres magistrals recents en les àrees d’història econòmica i d’anàlisi institucional: ‘Institutions and the Path to the Modern Economy: Lessons from Medieval Trade’ (Cambridge University Press. 2006), guanyador del premi Gyorki Ranki al millor llibre sobre història econòmica europea concedit per l’Economic History Association biennalment, i l’any 2007, el premi Veblen concedit conjuntament per l’Association for Evolutionary Economics amb l’European Association for Evolutionary Political Economy. Al març de 2013 va ser investit doctor honoris causa per la Universitat d’Utrecht en reconeixement a la seua prolífera i interdisciplinària trajectòria professional.
 
Les Trobades d’Excel·lència Internacional són una iniciativa del Programa Campus d’Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS i compten amb el finançament del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports. L’objectiu d’aquests programes anuals és fomentar el talent mitjançant conferències, reunions i diàlegs de premis Nobel i científics excel·lents amb investigadors en formació en les àrees d’especialització del VLC/CAMPUS.
 

Data d'actualització: 15 de de setembre de 2014 09:17.

Llista de notícies