La Facultat d’Economia organitza el XII Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria

Facultat d'Economia.

La Facultat d’Economia de la Universitat de València organitza el XII Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria. El fòrum, que se celebra els dies 14 i 15 de maig, acull tallers pràctics, conferències, espais per al networking i estands de les empreses i organitzacions participants. L'esdeveniment se celebra en el hall i diverses sales de la Facultat d’Economia, en el Campus dels Tarongers. El rector Esteban Morcillo ha inaugurat les activitats.

Durant la seua intervenció, Esteban Morcillo ha declarat que "la universitat ha d'eixir reforçada d'aquesta crisi, hem de ser capaços de contribuir a tindre una joventut bé preparada i amb treball". Per al rector, "l'atur és la principal preocupació de la societat, i la universitat no pot ser aliena a aquest context". Per això, iniciatives com el Fòrum d'Ocupació mostren el compromís de la Universitat de València amb la societat i amb els estudiants. "Vosaltres sou la nostra aposta de futur, el futur de la societat. Confiem en les vostres iniciatives, en la vostra capacitat per a innovar", els ha dit als estudiants presents en la inauguració.

El rector ha rebutjat el tòpic que "la universitat és una fàbrica de desocupats. Això no és veritat. Està demostrat que quant millor és la formació de les persones, la probabilitat de trobar treball és més gran".

Per a Esteban Morcillo, el compromís de la Universitat de València amb la societat no consisteix únicament en "formar als estudiants, sinó a mantenir la preocupació per les eixides professionals dels nostres *egresados. I tenim eines per a això". Entre elles, el rector ha esmentat la OTRI, la OPAL, ADEIT o el Parc Científic de la Universitat de València.
 

El Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria compta amb diverses activitats paral·leles: l’àrea d’exposició amb els estands de les empreses i organitzacions participants, i espais per a les xarrades i els tallers organitzats. Es realitzaran tallers sobre temàtiques com l'elaboració d'un currículum, la preparació d'una entrevista de treball o les rutines per a exercir de directiu.

A més, s’oferiran xarrades sobre ofertes internacionals de treball, claus per a desenvolupar carrera a Xina, adquisició d'habilitats emprenedores o consolidació de la marca personal. També s'organitzaran activitats innovadores per al networking, com l’Orxata Happy Hour, i tindran protagonisme les noves tecnologies, amb el Orxata & tuits, o la creació d'un Canal de Youtube específic sobre el fòrum.

S'explicaran a més les claus per a desenvolupar carrera com gestor administratiu, assessor laboral o mediador d'assegurances. En aquest fòrum, també haurà lloc per a les conferències, com les de Faustí Olmos, Ismael Quintanilla o José María Gay de Liébana, que clausurarà l'esdeveniment.

La inauguració ha comptat amb la presència de Rosa Marín, vicerectora de Postgrau de la Universitat de València, Vicent Soler, degà de la Facultat de Economía, Fernando Díaz Requena, Secretari Autonómic d'Empleament, i Cristóbal Grau, concejal de Juventut i Esports de l'Ajuntament de València.

Jukelab Musical, S.L., premi al millor projecte empresarial
D’altra banda, en el marc del XII Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria s’ha resolt el Premi al Millor Projecte Empresarial, dirigit a estudiants o egressats de la Facultat d’Economia, patrocinat per la Càtedra Bancaixa Joves Emprenedors-Universitat de València (www.uv.es/catedrabancajauveg). El guardó ha recaigut en Jukelab Musical S.L. (www.bandness.com), una plataforma online per a facilitar la vida als grups de música, impulsar el talent i aportar una nova visió al sector. 

Es tracta d’una iniciativa de llançament de músics emergents, dotant-los d’eines i enllaços o links per a que es donen a conéixer i generar vendes, amb el suport de la vinculació a les grans marques que aposten pel patrocini de campanyes concretes. Dota ambdós agents de perfils propis dins de la plataforma, amb ferramentes pensades per a ells. Tot això, vinculat a la I+D gràcies a un servei únic de predicció de música i recomanacions a mesura.

Bandness és un projecte multidisciplinar en el qual participen enginyers; músics; llicenciats en Belles Arts; estudiants de Comunicació Audiovisual; i dos llicenciats en Economia per la Facultat de la Universitat de València, Pau Maldonado i Enrique Belenguer. Aquest últim exerceix d’administrador únic de la societat creada l’any 2011 i que en l’actualitat té un capital social de 6.005 euros.

 

Data d'actualització: 14 de de maig de 2013 07:45.

Llista de notícies