Fira de la Salut d’estudiants de Medicina i jornada de fisioteràpia esportiva

Cartell de la IX Fira de la Salut 2015.

Els estudiants de Medicina han celebrat aquest dissabte la novena edició de la Fira de la Salut. L’Associació Valenciana d’Estudiants de Medicina (AVEM), organitzadora d’aquest esdeveniment, ha dedicat la fira a la seguretat alimentària. Per la seua banda, els estudiants del grau de Fisioteràpia de la Universitat de València van organitzar divendres passat, dia 27, la I Jornada d’Estudiants de Fisioteràpia.

Més de 200 estudiants de la Universitat de València, no solament del Grau de Medicina i Odontologia sinó també de Farmàcia i Nutrició, van participar en la IX Fira de la Salut, que va tindre lloc a la plaça de la Mare de Déu de València durant tot el dia, amb l’objectiu de “promoure els hàbits de vida saludable entre tota la població en un ambient lúdic i mantindre el nostre compromís social amb la promoció de la salut”, va explicar Eduardo Estalella, president d’AVEM i estudiant de la Facultat de Medicina i Odontologia. Els diferents llocs d’informació -des de les 9 fins a les 20 hores- van oferir assessorament sobre diversos aspectes de la salut, encara que enguany la temàtica principal de la jornada ha sigut la innocuïtat dels aliments.
 
“Un altre dels nostres objectius és acabar amb molts mites vinculats amb malalties relacionades amb el sistema digestiu, la diabetis, el tabaquisme, l’alcoholisme, l’orientació sexual, etcètera”, va afegir Estalella. Per la seua banda, el vicepresident d’AVEM, David Rodrigo, també estudiant en la mateixa Facultat, va recordar que aquesta Fira de la Salut “representa, alhora, una bona oportunitat per a tindre un contacte amb pacients en un context allunyat dels centres sanitaris i hospitalaris, ja que es realitzen diverses proves (diabetis, tensió arterial, bucodental, primers auxilis) i tallers de llenguatge de signes, de preparació al part, una ‘masterclass’ de zumba i reanimació cardiovascular”.
 
La coordinadora de la Universitat de València per a la Xarxa d’Universitats Saludables i també catedràtica de Medicina Preventiva, Dolors Corella, va considerar “molt important la promoció de la salut fora de l’àmbit acadèmic, ja que aquesta Fira de la Salut implica la difusió dels coneixements mèdics a la societat en general i, a més, en un ambient distés on el públic pot estar molt receptiu. Així, es pot promoure l’educació sanitària per a capacitar a les persones perquè prenguen decisions en benefici de la seua salut i qualitat de vida”.
 
La IX Fira de la Salut d’AVEM ha sigut patrocinada per la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València i el Servei d’Informació i Dinamització (SeDI) de la Delegació d’Estudiants d’aquesta institució acadèmica, a més de l’Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València i l’Assemblea de Representants (AdR) de la FMiO. 
 
També han col·laborat la Delegació d’Alumnes de Medicina (DAM) de la Universitat de València, l’Associació Valenciana d’Estudiants de Farmàcia (AVEF), l’Associació Valenciana d’Estudiants d’Odontologia (AVEO), l’Associació de Dietistes i Nutricionistes Universitaris de València (ADINU València), l’Associació de Quasi-Metges en Ajuda Sanitària (AC+), l’Associació Espanyola contra l’Ostereoporosi (AECCO), l’Associació Valenciana d’Afectats de Fibromiàlgia (AVAFI), Metges Sense Fronteres, Creu Roja, Forma Mama, la Societat Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària (SVMFiC), Youcanyolé, la Cooperativa Consum i Fotocòpies ‘La escuela’ Montserrat Cruz Sánchez.
 
Jornada de fisioteràpia esportiva
D’altra banda, divendres passat, 27 de març, els estudiants del grau de Fisioteràpia de la Universitat de València van organitzar la ‘I Jornada d’estudiants de Fisioteràpia: Fisioteràpia esportiva’ a la Facultat de Fisioteràpia. 
 
La jornada científica va reunir diferents professionals de reconegut prestigi en l’àrea de la fisioteràpia esportiva. Així, van assistir fisioterapeutes de diferents clubs esportius professionals, com Pablo Martínez Ramírez o Jerónimo Benavent Canet, i fisioterapeutes personals d’esportistes professionals, com Ramón Peris Granell. A més, van participar com a ponents professors de la Facultat de Fisioteràpia, estretament relacionats amb l’àmbit esportiu, com Yasser Alakhdar Mohmara, Francisco Selva Sarzo, Mercé Balash, Sergio García i Jerónimo Benavent.
 
Les ponències van tractar diferents aspectes de la fisioteràpia esportiva, com l’estudi de l’elevada prevalença de determinades lesions associades a l’esport i la seua prevenció i tractament des de diferents aproximacions terapèutiques, com la teràpia manual osteopàtica, les teràpies invasives, l’abordatge mitjançant l’embenatge neuromuscular, etcètera.
 

Data d'actualització: 30 de de març de 2015 09:20.

Llista de notícies