El futur de les energies renovables, la ciència aeroespacial, la pilota valenciana ... a Ràdio Universitat

Benito Gimeno

La pilota és l’esport més tradicional de la cultura valenciana però de vegades també el més desconegut. En Ràdio Universitat el pilotari Freddy ajuda a conéixer de primera mà aquest esport tan nostre. A més, ‘A Fons’ analitza el futur de les anomenades energies netes. i EN XARXA’ parla del nous avanços en enginyeria espacial amb el professor Benito Gimerno. Aquestes són algunes de les propostes que podeu escoltar a Ràdio Universitat

Les energies renovables, com l’energia solar o l’eòlica, són la gran alternativa a les energies tradicionals. D’açò i del futur que ens espera ha parlat el catedràtic de Sociologia de la Universitat Ernest Garcia al programa A FONS. A més, tracta altres temes d’actualitat com l’aprenentatge de l’anglés, les filtracions de wikileaks i la congelació d’òvuls.

A banda, a l’A FONS CULTURAL el delegat del rector per als Estudiants, Daniel González Serisola ha desglossat les activitats del festival de Benvinguda que se celebra aquest mes d’octubre amb la música com a principal protagonista. Però el cinema també té cabuda en aquest programa amb dues propostes: l’estrena de ‘La Morgue’, un curtmetratge produït per estudiants de la Universitat i el Cicle de Cinema Ciutadà Compromés organitzat pel BEA i ACICOM. 

La mobilitat urbana sostenible i la legislació conflueixen en el llibre Ciudad y Movilidad d'Andrés Boix i Reyes Marzal,  que tracten en profunditat la relació entre les dues al programa LLEGIM. Mentre el programa El TEMPS DELS ESPORTS s’endinsa en el món de l’esport tradicional valencià, ‘la pilota,’ amb el testimoni del pilotari Freddy 
 
Com sempre l’OCUPA’T, ens informa de les ofertes de treball de la setmana amb l’ajuda de l’OPAL, en aquesta ocasió amb els ulls posats en la investigació i la situació laboral dels joves investigadors. A més, s’endinsa en el curs 'Competències professionals per a complir eficaçment en el lloc de treball', que té com a principal objectiu formar els assistents en les capacitats professionals més demanades per les empreses. 
 
En A LA TEUA SALUT es tracta la importància dels hàbits alimentaris en les malalties del colon. Ho fa amb una entrevista al professor de la Universitat i cirurgià Blas Flor que parla dels nous mètodes d’investigació per a lluitar contra aquestes afeccions. Els aficionats a utilitzar remeis naturals i plantes medicinals tenen una cita en aquest programa amb Isabel Martínez, investigadora del grup SEPLAN del Jardí Botànic.
 
Com condueix l’estudiantat? Segueix les normes de circulació? CALEIPOSCOPI  recorre els campus per saber si formen part d’eixos set-cents valencians que segons un estudi perden el carnet de conduir cada mes.
 
Per a qui li agrade la cooperació, el programa FES PINYA s’interessa per conéixer Infosud, un servei del Patronat Sud-Nord de la Universitat de València que s’encarrega de la documentació i informació de temes de cooperació i s’acosta a un projecte de suport a l'escolarització de xiquetes a Burkina Faso en el que participa la Universitat.
 
Pel que fa a les tecnologies, el programa EN XARXA s’uneix a la Setmana Mundial de l’Espai de la mà del professor de la Universitat Benito Gimeno, qui parla dels principals avanços de la ciència aeroespacial i dels interessos dels futurs enginyers que es dedicaran prompte a aquesta disciplina.
 
Música, llengua i cinema centren la resta de la programació
El cantautor valencià Pau Alabajos parla del llançament del seu disc ‘Pau al Palau’ al nou programa de TRADISONS.  A més, s’endinsen en el vocabulari valencià per a donar a conèixer paraules com gafarró i alguns refranys relacionats amb el foc. I LO QUE HAY QUE OIR enceta la nova temporada amb notícies d’actualitat i conten la seua experiència amb les pel·lícules de terror ara que ha finalitzat el Festival de Cinema Fantàstic de Sitges. 
 

Data d'actualització: 22 de d’octubre de 2014 10:35.

Llista de notícies