Pérez Alonso recull aquest dijous la Placa d'Honor de l'Associació Espanyola de Científics

Manuel Pérez Alonso.

L'Associació Espanyola de Científics (AEC) lliura aquest dijous 24 de novembre la Placa d'Honor AEC-2016 a l'Associació Espanyola d'Emprenedors Científics (AEEC), per la seua destacada labor en la creació d'empreses de base científic-tecnològica. Arreplega el guardó el genetista de la Universitat de València Manuel Pérez Alonso, president i principal promotor de l’AEEC, durant la 19ª edició d'aquesta gala nacional, que se celebra a Madrid.

Amb aquest premi, l’AEC reconeix "la seua destacada labor per a promoure la transferència del coneixement i la tecnologia, així com la creació d'empreses de base científic-tecnològica, contribuint al fet que els investigadors espanyols prenguen consciència de la importància d'aquestes activitats en el marc de la generació d'ocupació d'alta qualitat, valor i riquesa social".

El professor Manuel Pérez Alonso, President de l’AEEC, arreplega el premi de mans de la Inmaculada Rodríguez Mendiola, Presidenta de la Fundació Damián Rodríguez Olivares la fi de la qual és fomentar l’empreniment científic com a eixida professional.

L’AEEC és una associació pionera, fundada en 2012, dins del marc del Primer Congrés Nacional d'Emprenedors Científic-Tecnològics, que va tenir lloc en el Parc Científic de la Universitat de València, sent la Universitat el primer Soci Institucional de l'Associació. La missió de l’AEEC és facilitar la creació d'empreses de base científic-tecnològica des de l'àmbit de la recerca, ja siga pública o privada, al món empresarial. El seu enfocament innovador i la seua dinàmica activitat, com les trobades TEIBio o la projecció europea i internacional dels seus congressos, la converteixen en referent nacional com a impulsora d'un teixit empresarial i social sòlid, de base científic- tecnològica. Des d'aqueix Primer Congrés Fundacional de 2012, s'han celebrat altres dos congressos nacionals a Granada (2014) i a Madrid (2015). El pròxim Congrés Nacional tindrà lloc a Barcelona al febrer de 2017.

Manuel Pérez Alonso, promotor d'aquesta Associació, és professor del Departament de Genètica i professor de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València. És també director del Màster en Genètica Mèdica i Genòmica de la Universitat i president de la BioRegió de la Comunitat Valenciana (BIOVAL). Des de la seua creació, és director científic de l'Institut de Medicina Genòmica (IMEGEN), entitat situada en el Parc Científic de la Universitat de València.

Data d'actualització: 23 de de novembre de 2016 08:30.

Llista de notícies